Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Sütsüz Hangi Tatlılar Hazırlanır?

    Sütsüz Hangi Tatlılar Hazırlanır? İşte Süt Katılmadan Yapılan 2 Tatlı Tarifi!

    Sütsüz Hangi Tatlılar Hazırlanır?

    Sütsüz Hangi Tatlılar Hazırlanır?  Süt ilave edilmeden yapılan tatlılar, örneğin laktoz intoleransı veya süt alerjisi nedeniyle süt içermeyen seçeneklerle yapılabilir. Peki süt ilave edilmeden hangi tatlılar yapılır? İşte 2 lezzetli süt içermeyen tatlı tarifi!

    Süt ürünlerini sindiremeyen veya laktoz intoleransı olan bazı kişiler tatlıyı süt ilavesiz yemeyi tercih edebilir. Bu kişiler süt tükettikten sonra sindirim sorunları yaşar ve bu nedenle süt içermeyen bir tatlının tolere edilmesi daha kolaydır. Süt alerjisi olan kişiler ayrıca süt içeren tatlıları yemekte de zorluk yaşayabilirler. Çünkü bu durum alerji semptomlarına neden olabilir. Bu sebepten dolayı süt alerjisi olanlar için süt içermeyen besinler daha güvenli bir seçenek haline gelir. Peki süt ilave edilmeden hangi tatlılar yapılır? İşte sizlere verebileceğimiz 2 enfes sütsüz tatlı tarifi…

    Süt Olmadan Hangi Tatlılar Yapılabilir?

    3 Malzemeli Kurabiye Tarifi İçin Gerekli Olan Malzemeler

    • 3-3,5 su bardağı un
    • 1 su bardağı ayçiçek yağı
    • 1 paket krem şanti (toz)

    Hazırlanışı

    Yağı derin bir kaseye dökün. Krem şantiyi ve 1 su bardağı unu ekleyip karıştırın. Geri kalan unu azar azar ekleyip yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Daha sonra kıvama gelen bu hamurdan ceviz büyüklüğündeki parçalar alıp elinizle yuvarlayın. Daha sonra kurabiyeleri pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizin. 175 derecelik fırında 15-20 dakika, rengi hafifçe değişene kadar pişirin.

    Avokadolu Puding İçin Gerekli Olan Malzemeler

    • 3 tane olgun muz
    • 2 tane olgun avokado
    • 2 yemek kaşığı bal
    • 4 yemek kaşığı kaşık kakao

    Hazırlanışı

    Avokadoları enlemesine olacak şekilde ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın ve kabuklarını soyun. Büyük parçalar halinde kesilmiş avokadoyu, soyulmuş ve doğranmış muz ile birlikte bir mutfak robotuna veya rondoya koyun. Rondodan geçirin. Karışım pürüzsüz hale gelince bir kaseye koyun. Kakao tozu, bal ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Ardından hazır olan karışımı servis kaselerine bölüştürün. Soğuduktan sonra isteğe göre muz dilimleri ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!