Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ev Yapımı Lahmacun Tarifi

Ev Yapımı Lahmacunun Yanında İçecek Tavsiyesi: Bol köpüklü bir yayık ayran yapmış olduğunuz ev yapımı lahmacunun yanında iyi gidecektir.

Bu tarifimizde sizlere dışarıda restoranlarda ve yemek yerlerinde tükettiğiniz lahmacunu evde nasıl yapacağınızı ev yapımı lahmacun tarifi ile sizlere sunacağız.

Sizlere vereceğimiz ev yapımı lahmacun tarifinden yaklaşık olarak 6–7 adet lahmacun çıkmaktadır. Sizler bu sayıya göre daha çok lahmacun için verilen malzemeleri oranlayarak daha fazla lahmacun çıkartabilirsiniz. Şimdi ise lahmacun tarifimiz için gerekli malzemelerden bahsedelim.

Ev Yapımı Lahmacun Tarifi İçin Gerekli Olan Malzemeler

İlk olarak lahmacunun hamuru için gerekli olan malzemelerden bahsedelim. Bu malzemeler ev yapımı lahmacunun hamurunda kullanacağımız malzemelerdir.

  • 330 gram beyaz ekmek unu gereklidir. Bu ölçü yaklaşık olarak 2 su bardağından biraz fazla diyebiliriz.
  • 5 çay kaşığı kadar tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 220 ml ılık su

Yukarıda lahmacunumuzun hamuru için gerekli olan malzemelerden bahsettik. Şimdi ise ev yapımı lahmacunumuzun iç malzemeleri için gerekli olan ürünlerden bahsedeceğiz.

Ev Yapımı Lahmacunun İçi İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • 350 gram yağlı kıyma
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 3-4 kadar diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 1/2 yani yarım demet maydanoz
  • 1 adet dolmalık biber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

Şimdi de gerekli olan baharatlarımızdan sizlere bahsedelim ;

  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kimyona ihtiyacımız bulunmaktadır.

Bu baharat ölçülerini kendinize göre arttırabilir veya azaltabilirsiniz. Bu sizin damak zevkinize kalmıştır. Bizim bu tarifte kullanacağımız baharat ölçüleri yukarıdaki gibidir.

Sizlere ev yapımı lahmacun için gerekli malzemeleri tanıttık şimdide lahmacunun nasıl yapılacağını sizlere madde madde anlatacağız. 

Ev Yapımı Lahmacun Nasıl Yapılır? 

  1. İlk olarak unu bir kabın içine eliyoruz. Unumuza maya ve tuz ekleyerek harmanlama işlemini gerçekleştiriyoruz.
  1. Ilık suyumuzun içerisine zeytin yağı ekliyoruz. Unun ortasını havuz şekline getirerek suyu unun içinde havuz şeklinde açtığımız yere döküyoruz.
  1. Hepsini karıştırıyoruz. Şimdi ise tezgahımızı unluyoruz ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurma işlemine devam ediyoruz. Bu işlem yaklaşık olarak 10-16 dakika sürmektedir.
  1. Kabımızın veya büyük bir kasemiz varsa bunun içini yağlıyoruz ve hamurumuzu kaba veya büyük bir kasemizin içine aktarıyoruz. Hamurumuzun üzerini kapatıyoruz. Hamurumuz yaklaşık 2 katı olacak şekilde olana kadar hamurumuzu dinlendiriyoruz. Bu işlem yaklaşık olarak 30-50 dakika arası sürmektedir.
  1. Hamurumuz olduktan sonra, hamurumuzu unlanmış tezgaha alıp eşit parçalara bölme işlemini gerçekleştiriyoruz. Biz bu tarifte hamurdan yaklaşık olarak 75 gramlık 6 parça elde ettik.
  1. Elde ettiğimiz her parçayı merdane kullanarak ince bir şekilde açıyoruz. Bu işlemi hamuru ince bir hale getirene kadar yapınız. Fakat hamurunuzun yırtılmamasına özen gösteriniz. Hamurunuz ne kadar ince olursa ev yapımı lahmacunlarınız o kadar güzel olur. Çünkü lahmacunlarınız pişerken hafif bir şekilde kabarıyor.
  1. İnce bir şekilde açtığınız hamurun içine yapmış olduğumuz harcı elimizle eşit bir şekilde bastırarak hamurun üzerine yayıyoruz. Kıymayı yayarken hamurda biraz boş alanlar kalabilir her yeri kıyma ile doldurmaya çalışmanıza gerek yok.
  1. Fırınınızın ızgara bölümünü maksimum sıcaklığa getirerek fırınımızı açıyoruz.
  1. Daha sonra teflon tavamızı ısıtıyoruz. Büyük boy kullanırsanız pişirme açısından daha rahat yaparsınız.
  1. Lahmacunu içine koyup altı biraz kızarana kadar pişiriyoruz. Sonra kızarttığımız lahmacunu fırında ızgara bölümüne koyuyoruz. Bu işlemi yaparken kapak biraz hafif kalacak şekilde yapıyoruz.
  1. Ev yapımı lahmacunumuzun kenarları hafif kızarınca hemen fırından çıkartıyoruz ve ikiye katlayarak üstüne bir havlu örtüyoruz. Ev yapımı lahmacun tarifimiz bu kadardı deneyen kişilere şimdiden afiyet olsun.

 

NOT: Ev yapımı lahmacunlarınız ızgara üzerinde pişerken sürekli kontrol etmeyi unutmayınız. Eğer başından ayrılırsanız ve kontrol etmeyi bırakırsanız lahmacunlarınız yanabilir. Tarif biraz zahmetli gözükmekte fakat denemeye değer diye düşünüyoruz. Tabii kendi fikriniz denemek veya denememek siz değerli okurlarımıza kalmış.

Ev Yapımı Lahmacunun Yanında İçecek Tavsiyesi: Bol köpüklü bir yayık ayran yapmış olduğunuz ev yapımı lahmacunun yanında iyi gidecektir.

DİĞER GALERİLER

TÜMÜ

DİĞER GALERİLER

TÜMÜ

DİĞER GALERİLER

FOTO GALERİ ANA SAYFA'YA GİT