Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Çıtır Çıtır Kremalı Rulolar

    Pastaneden hazır alındığı sanılan bu şahane lezzetli siz de beş çayı keyiflerinize ekleyebilir, misafirlerinizi bu lezzetle büyüleyebilirsiniz.

    Çıtır Çıtır Kremalı Rulolar

    Çay yanlarında özellikle sık tercih edilen tatlılar, birçok farklı çeşitte olmaktadır. Çıtır çıtır kremalı rulolar da son derece lezzetli ve görsel olarak da şahanedir. Pastaneden hazır alındığı sanılan bu şahane lezzetli siz de beş çayı keyiflerinize ekleyebilir, misafirlerinizi bu lezzetle büyüleyebilirsiniz. İşte o efsane tarif…

    Malzemeler:

    · 8 – 9 adet baklavalık yufka

    · 100 gram tereyağı

    · 700 ml süt (yaklaşık 3,5 su bardağı)

    · 4 yemek kaşığı nişasta

    · 2 adet yumurta sarısı

    · 1 çay bardağı toz şeker

    · 50 gram tereyağı

    · 1 çay bardağı fındık

    · 1 paket kremşanti

    · 1 paket vanilya

    Hazırlanışı:

    Bu enfes lezzeti hazırlamak için öncelikle pastacı kremamızı hazırlayama başlayalım. Uygun bir tencereye aldığımız süt, yumurta sarısı, toz şeker ve son olarak da nişastayı pürüzsüz bir hale gelene kadar karıştıralım. Ocağın altını açalım ve krema kaynayana kadar pişirelim. Göz göz olmaya başlayan ve koyulaşan kremamızı daha sonra ocaktan alarak soğuması için beklemeye alalım. Bu aşamada daha hızlı soğuması için dilerseniz başka bir kaba alabilirsiniz. Üzerine son olarak tereyağı ile vanilyayı ekleyelim. Son olarak hepsini birlikte karıştıralım ve tamamen soğuması için yaklaşık 45 dakika kadar bekleyelim.

    Tamamen soğuduğundan emin olduğumuz kremaya toz kremşantiyi de ekleyerek karıştıralım ve üzerini streçle kapatarak buzdolabında yaklaşık 3 saat kadar dinlenmeye bırakalım. Baklava yufkasını tezgaha alalım. Her yerine eritilmiş tereyağından sürelim. Daha sonra ikiye kestiğimiz yufkanın kenarlarını içe doğru katlayarak yağlayalım. Bu şeritleri daha sonra metal rulolara saralım ve fırın tepsisinde aralıklı olarak dizelim. Aparat sayısına göre pişirme aşamasını 3 – 4 kere yapmanız gerekebilir. Önceden ısıtılan 190 derecelik fırında yaklaşık 8 – 10 dakika kadar pişirelim. Pişen ruloları oda ısısına gelene kadar bekletelim.

    Daha sonra ruloları dikkatlice metal rulolardan çıkaralım. Muhallebimizin içine kırılan fındıklardan da ekleyerek karıştıralım. Sıkma torbasına doldurduğumuz kremaları daha sonra ruloların içine dikkatlice sıkalım. Burada kaşık yardımıyla da yapabilirsiniz ancak sıkma torbası hem daha pratik hem de daha düzgün sonuç veriyor. Tamamına krema sıktıktan sonra artık hazır olan rulolarımızı üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.

    DİĞER GALERİLER

    TÜMÜ

      DİĞER GALERİLER

      TÜMÜ

      DİĞER GALERİLER

      FOTO GALERİ ANA SAYFA'YA GİT