Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
    Makale

    Raspi İşletim Si̇stemini Noobs Yükleyicisi İle Kurun

    Raspi İşletim sistemi, Nesnelerin İnterneti olarak ifade edilen fiziksel olarak yapılabilen elektronik bileşenleri kontrol etmektedir. Raspberry pi işletim sistemi Internet of Things, sistemi yani Nesnelerin İnterneti demektir.

    Raspi işletim sistemi Lot projelerinin geliştirilmesinde kullanılan geniş işlemci, depolama ve bellek özellikleri taşımaktadır. Geleneksel bilgisayardan tek farkı küçük boyutlu olması ve uygun fiyatı olarak ifade edilebilmektedir.

    Raspi İşletim Sistemi Nedir?

    Nesnelerin internetini keşfetmeye olarak tanıyan bir bilgisayar olarak sunulmaktadır. Raspi, kapsamında Linux işletim sistemi bulunmaktadır. Yüksek işlevli bir program olarak bilinen Internet of Things(LOT) güçlü ve geniş işlemci ve depolama özelliklerine sahiptir.

    İdeal bir platform olarak ifade edilebilen sistem özel programlama dili ve işletim sisteminin bulunması olarak tanımlanmaktadır. Lot bağlantısı sayesinde eğitim alanlarında güvenle kullanılmaktadır.

    Mini bir bilgisayar olarak geliştirilen teknoloji ürünü kolay kullanımı ve ileri teknoloji ayrıcalığıyla tercih edilmektedir. İşletim sistemi, Lot bağlantısı ve yazılım geliştirme ayrıcalıklarına rağmen pek çok bilinmeyen özelliğe sahiptir.

    Noobs Yükleyicisi İle Kurulumu Nasıl Yapılır?

    Raspi mini bilgisayara kolaylıkla eklenebilen bir teknik sistemdir. Kelime anlamı Acemi, yeni başlayan olarak ifade edilen NOOBS ise kutudan çıkan yeni yazılım olarak tanımlanmaktadır. Raspberry Pi, işletim sistemleri arasında birden fazla seçeneğe sahiptir.

    Kurulum ve kullanımı güvenle yapılabilen sistem nesnelerin interneti sistemini karşılamaktadır. Noobs yükleyicisi ile kurulum yapabilmek için öncelikle uygulama indirilmesi gerekmektedir.

    İlk işlem olarak Noobs sisteminde offline – ağ yüklemesi altında bulunan Dowload ZIP linki tıklanmaktadır.

    Sdcard.org’ dan SDFormatter aracı indirilmesi gerekmektedir. Daha sonra hazırlanan SD kart bilgisayara takılarak klasör açılması gerekmektedir. Klasöre isteğe bağlı olarak isim verilmesi gerekmektedir.

    Ardından sürükle bırak şeklinde istenen dosyaların SD karta taşınması sağlanabilmektedir.

    Tüm dosyalar SD karta aktarıldıktan sonra kart bilgisayardan çıkarılarak Pi’ ye takılması gerekmektedir.

    Pi sistemine takılan SD kart takılarak Noobs ekranı görülebilmektedir. Rasbian, ifadesi internete bağlı olunmadığında görülmektedir.

    Ethernet kablosu veya alternatif ağa bağlanarak Tamam butonunu kullanarak kurulum işlemi tamamlanabilmektedir.

    Raspbian Nasıl Kurulur?

    Raspbian ifadesi internete bağlı olunmadığına dair görülen uyarı işareti olarak bilinmektedir. Raspbian kurulumu yapabilmek için işlemci sayfa ortasına getirilerek yükle seçeneği tıklanması gerekmektedir. Görülen uyarı evet seçeneği tıklanarak yanıtlanmaktadır. Ardından Noobs Yükleyici kurulumu tamamlanmış olabilmektedir.

    Aynı zamanda Noobs işletim sistemi başarıyla yüklendi. İfadesi görülebilecektir. Bu durumda alternatif ağ bağlantıları yapılabilmektedir. Son derece yüksek işlev gücüne sahip ürünler olarak kullanıcı tercihi olabilmektedir.

    Raspi İşletim Sistemi Özellikleri

    Ana özelliği bilgisayara benzeyen Raspi işletim sistemi, pek çok bileşenle kullanıma sunulmaktadır. Taşınabilir özellikli bir bilgisayar olan raspi, küçük boyutlu bir teknoloji ürünüdür. Bileşenleri arasında;

    İşlemci,

    USB bağlantı aracı,

    Ram bellek,

    HDMI çıkışı,

    MicroSD kart yuvası,

    Ethernet portu bulunmaktadır. Mini boyutlu, kolay taşınabilir olması bakımından diğer bilgisayarlardan ayrılmaktadır. Yüksek işlevli ürün olarak, nesnelerin interneti sistemiyle çalışmaktadır.

    Esnek ve kolay kullanılabilir sistemiyle Raspberry pi, yazılım geliştirici olarak kullanılmaktadır. Eğitimden eğlenceye, oyundan program geliştirmeye kadar yaygın alanda kullanılabilmektedir.

    Raspi Nerede Kullanılır?

    Yüksek performanslı bir işletim sistemi olarak bilinen Raspi, uzun ömürlü pil desteğiyle çalışmaktadır. Profesyonel kullanıcılar ve amatörlerin ilk tercihi olarak satışa sunulmaktadır. Ayrıca eğitim alanlarında, keyifli ve eğlenceli oyun meraklıları için çözüm üretebilmektedir. Pek çok uygulamaya uygun kapasiteye sahip bulunmaktadır.

    Kablosuz ağlara bağlanabilmekte, Wi- Fi bağlantısı sayesinde kablosuz ağlara da bağlanabilmektedir. İhtiyaç sahiplerinin güvenle iletişim kurarak sahip olabilmesi mümkün olabilmektedir. Zaman sınırsız olarak erişim sağlanarak uygun fiyata yüksek performanslı işletim sistemine sahip olunabilmektedir.

    YAZARLAR
    TÜMÜ

    SON HABERLER

    YAZARLAR
    TÜMÜ

    SON HABERLER