Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Cildinize Bunları Yapmayın!

    Cildimiz, bizim bir nevi elbisemizdir. Ona ne kadar iyi bakarsak, o kadar iyi sonuç alırız. Ancak bazen bilinçsizce yapılan hatalar, daha büyük cilt problemlerine sebep olabiliyor.

    Cildinize Bunları Yapmayın!

    Cildimiz, belirli aralıklarla temizlenmesi gereken ve her daim günlük bakımlarının yapılması gereken hassas noktalarımızdan biridir. Bu yüzden cilt bakım rutininde bir farklılık yapmak ya da bilinçsizce şeyler uygulamak ciltlerinizi daha kötü bir hale getirebilir. İşte ciltlere yapılmaması gereken bazı alışkanlıklar:

    • Cildinizi temizlemeden yatmayın. Gün boyu hava almayan ve kirlere maruz kalan cildinizi, bir de temizlenmediğinde kalıcı akne ve gözenek oluşumuna sebep olabilir.
    • Cildinizi çok fazla arındırmayın. Bu da cilt kuruluğuna ve ciltteki yararlı derilerin de incelmesine sebep olabilir.
    • Ucuz ve kalitesiz makyaj malzemeleri en büyük cilt düşmanı! Cildinize bunları uyguladığınızda cilt kanserine bile sebep olabilecek birçok olumsuz durumla karşılaşabilirsiniz.
    • Cildinize farklı farklı maskeler ve kimyasallar kullanmayın. Farkında olmadan cildinizi tahriş edebilirsiniz.
    • Cildinizi düzenli olarak mutlaka nemlendirin.
    • Cildinizi her gün ağır makyajlarla havasız bırakmayın.

    Yalnızca bu kadar basit yöntemle, siz de kolaylıkla cildinizin harika görünümünü koruyabilirsiniz. İstenmeyen akne ve gözenek oluşumlarının da önüne geçme olasılığınız da böylece artar.