Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    6 Adımda Kuru Ciltler ile Başa Çıkın!

    Bunların önlenmesi ve cildinizin ihtiyacı olan nemi geri kazanması için ise uygulanabilecek 6 adım bulunmaktadır. 6 Adımda Kuru Ciltler ile Başa Çıkın!

    6 Adımda Kuru Ciltler ile Başa Çıkın!

    6 Adımda Kuru Ciltler ile Başa Çıkın! Cilt kuruluğu birçok farklı etmen sebebiyle ortaya çıkar. Bunların başında ise yetersiz sıvı tüketimi ve çevresel etmenler bulunur. Çevresel etmenlerin içerisinde ise özellikle soğuk havalar, kaloriferler sebebiyle havanın kuruması ve sıcak alınan duşlar bulunur. Cildin kuruması ise kaşıntı, yanma ve kızarıklık gibi semptomlara sebebiyet verebiliyor. Bunların önlenmesi ve cildinizin ihtiyacı olan nemi geri kazanması için ise uygulanabilecek 6 adım bulunmaktadır.

     

    Nemlendirme

    Özellikle soğuk havaların, güneşin ve ısıtıcılar sebebiyle kuruyan cildin nemlendirilmesi çok önemlidir. Nemlendiricilerin düzenli olarak kullanılması gerekmektedir. Kullanılan nemlendiricilerin cilt ile uyumlu olmasına da dikkat edilmesi gerekir. Eğer cilde ihtiyacı olan nem sağlanmazsa erken yaşlanma belirtileri başta olmak üzere birçok sorun yaşanabilmektedir.

     

    Su Tüketimi

    Su tüketimi vücudumuz için ne kadar önemli olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Bu durum cildin kurumasını önlemek içinde geçerlidir. Özellikle kış aylarında daha az suyun yeterli olacağına dair inanç doğru değildir. Kış aylarında da vücudun fonksiyonlarını yerine getirmesi ve cildin kurumaması için yeterli miktarda su tüketilmesi gerekir.

     

    Banyo Sürelerini Kısaltmak

    Duş almak herkesi rahatlatan olayların başında gelmektedir. Özellikle kış aylarında sıcak su ile alınan duşlar birçok kimse tarafından vazgeçilmezdir. Ancak hem sıcak su hem de duş jelleri ve sabunlar cildin kurumasında neden olan etmelerdendir. Bunun için duş süresinin 10 dakika ile sınırlandırılması gerekir. Ayrıca duş suyu sıcaklığının da ılık olarak ayarlanması cilde zarar vermeyeceği için daha az kurluk oluşmasını sağlayacaktır. Duş sonrasında ise vücut henüz nemliyken cilt tipine uygun olan nemlendiricinin kullanılması gerekir.

     

    Sabunlardan Uzak Durun

    Sabun her ne kadar yüzyıllardır kullanılan bir temizlik malzemesi olsa da cildimizde kullanımı için uygun değildir. Bunun sebebi ise sabunun cilt için uygun olan PH seviyesine uygun olmamasıdır.

     

    Eğer vücut temizliği için sabun tercih edilecekse o zaman PH değerine ve içerisindeki yağlara dikkat edilmesi gerekir. Kullanılacak sabunun PH seviyesinin 5.5 olması ve vücudu nemlendiren yağlar içermesi gerekmektedir.

     

    Kese Ve Peeling Uygulamayın

    Kış dönemlerinde ve ilerleyen yaşlarda peeling ve kese uygulamasından vazgeçilmesi gerekmektedir. Soğuk havaların cildi tahriş etmesi sebebiyle kese veya peeling uygulanması cilt tahrişini arttıracaktır. Diğer bir yandan ilerleyen yaşlarda cilt inceldiği ve sıkılığını kaybettiği için kese ve peeling uygulamak cildin tahriş olmasına hatta yaraların oluşmasına sebep olacaktır.

     

    Meyve Ve Sebze Tüketimini Arttırın

    Cilt sadece dışarıdan değil, içeriden beslenmelidir. Bunun içinde sebze ve meyve porsiyonlarının arttırılması gerekmektedir. Bunun sebebi ise meyve ve sebzelerde bulunan yüksek mineral ve vitamin değerlerinin cildin beslenmesini ve daha sağlıklı olmasını sağlamasıdır. Örneğin C vitamini cilt için antioksidan özellikler taşımaktadır. Yeterli miktarda C vitamini tüketilmesi ise cilt problemlerini azaltır ve cildin daha genç ve enerjik görünmesine yardımcı olur.