Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Kadınlarda En Yaygın Görülen Bu Hastalıklara Dikkat!

    Hastalıklar insan yaşamında ciddi bir öneme sahiptir. Kadın hastalıkları arasında da kadınların yaşamları boyunca en çok rastladığı hastalıklar vardır.

    Kadınlarda En Yaygın Görülen Bu Hastalıklara Dikkat!

    Kadın vücudu, oldukça karmaşık bir yapıya sahiptir. Erkek vücudundan çok farklı bir işleyişi olan kadın vücudunda ortaya çıkan ve görülen hastalıklar da birbirinden farklıdır. Hem ülkemizde hem de dünyada yaygın olarak görülen bazı kadın hastalıkları vardır. Bunlar her 5 kadından 3’ünde yaşamları boyunca en az bir kere ortaya çıkmıştır.

    Kadınlarda ortaya çıkan bu hastalıklar, erken tedavi ve tanı ile ilerlemeden oldukça basit bir şekilde tedavi edilebilir. Burada önemli olan erken teşhis açısından düzenli muayene ve kontrollerin yapılmasıdır. İşte kadınların yaşamları boyunca en çok karşılaştığı hastalıklar…

    Vajinal Akıntı

     Vajinal akıntı kadın vücudunda yaygın olarak görülür. Belirli bir dozda ve dönemsel olarak belirgin yoğunlukta olabilen bu akıntıların normalden daha fazla olması ya da farklı renklerde olması bir enfeksiyon olduğunun göstergesidir. Çoğu vajinal akıntı basit tedavi yöntemleriyle giderilir.

    Bel ve Kasık Ağrıları

    Kadınlarda bel ve kasık ağrıları oldukça sık görülen şikayetler arasında yer alır. Bu rahatsızlıklar şiddetlendiğinde ve kendiliğinden geçmediğinde başka problemlerin göstergesi olarak değerlendirilir. Genelde üreme hastalıkları olarak da ortaya çıkar.

    Polisiktik Over 

    Polikistik over sendromu, kadınların neredeyse yarısında görülür. Doğurganlık açısından da olumsuz etkisi olan bu rahatsızlık ciddi adet düzensizlikleri yaparken bir yandan da hiç adet görmemeye de sebep olabilir. Özellikle üreme çağındaki kadınlarda oldukça sık görülür.

    Temel olarak kadınlarda dünya genelinde en yaygın olan bu hastalıklar, ihmal edildiğinde başka büyük rahatsızlıklara sebep olabilir. Bu durumda tedavi süreci uzayabilir ya da zorlaşabilir. Bu yüzden herhangi bir şikayetin bir süre izlenmesi ve daha sonra artması ya da aynı şiddette devam etmesi durumunda ise hemen uzman bir doktora görünülmesi faydalı olacaktır.