Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Mutfakta Nasıl Daha Pratik Olunur?

    Yemek yapmak, her gün olan ve hayatımızın rutinlerinden olan bir durumdur. Ancak bazen öyle anlar olur ki anında ortaya yemek çıkarmanız ya da pratik atıştırmalıklar hazırlamanız gerekebilir. Beklenmeyen misafirler, ani ortaya çıkan durumlar gibi durumlarda ise mutfakta pratik olmanızı sağlayacak ipuçları haberimizin devamında…

    Yemek yapmak, her gün

    Günlük hayatımızda yeterince koşuşturma ve telaş mevcut. Bu durumda her zaman mutfağa girip yemek çıkarmak ve ortaya bir şeyler koymak bazen oldukça zor olabiliyor. Her akşam dışarıdan yemek söylemek ise elbette mümkün değil, bir o kadar da sağlıksız. Peki bu durumda özellikle de çalışanlar için kolaylık sağlayacak bazı yöntemler yok mu? Elbette var! İşte mutfakta hayatınızı kolaylaştıracak ve mutfağı sevmenizi sağlayacak ve oldukça da hızlı olmanızı sağlayacak püf noktalar…

    • Buzluğunuzu mutlaka doldurun. Özellikle mevsiminde en tazesine ulaşılan yiyecekleri buzdolabınızda kullanacağınız şekilde muhafaza edin. Temizlenmiş yeşil fasulye, haşlanmış bakliyatlar, pişmeye hazır hamur işleri… Yapmanız gereken yalnızca çıkarıp pişirmek olsun!
    • Haftalık yeşillik alışverişlerinizi yapın ve hepsini temizleyip muhafaza edin. Böylece her salata yapışınızda tek tek yeşillik temizlemekle zaman kaybetmezsiniz. Temizlenmiş, ayıklanmış ve yıkanıp kurutulmuş yeşillikleri kağıt havlu ile kapattığınız saklama kaplarında buzdolabınızda saklayın.
    • Konserve yiyecekler yapın. Yazın domates sosları, biber ve patlıcan kızartmaları, menemen sosları ve daha fazlası… Hepsi pratik akşam yemeklerinizde sizlere kolaylık sağlayacak.
    • Daha fazlasına ihtiyacım var diyenlerdenseniz işte diğer püf nokta: sarılmış yaprak, içli köfte gibi önceden hazırlanıp pişmeye hazır hale getirdiğiniz bu gıdaları buzluktan çıkarır çıkarmaz pişirebilirsiniz.
    • Bir önceki akşamdan çorbanızı ya da diğer yemeklerinizi hazırlayabilir ya da ön hazırlığını yapabilirsiniz. Örneğin şahane bir pizza yapmak istiyorsanız önceden yoğurup mayaladığınız hamuru ağzı kapalı şekilde dolaba kaldırın. Ertesi gün 15 dakikada önce dolaptan çıkarıp ılıttığınız hamuru direkt olarak kullanabilirsiniz.
    • Pratik tariflere de öncelik verin. Örneğin yalnızca sotelenmiş mantara domates sos dökerek ve baharatla lezzet katarak tüketebilirsiniz. Hem besin değeri yüksek hem de pratik bir yemek hazırlamış olursunuz.
    • Bir önceki akşamdan kalan yemeği değerlendirin. Örneğin pirinç pilavı kaldıysa bunu ertesi gün haşlanmış az miktarda tavukla karıştırarak tüketebilirsiniz. Böylece hem kalan yemekler çöpe gitmez hem de pratik bir şekilde yemek hazırlarsınız.
    • Mutfakta pratik yemek hazırlamak ve daha hızlı olabilmek için eşya düzenlemeniz de önemlidir. Daha çok kullandığınız malzemeler aynı dolapta, daha az kullandıklarınız ise ayrı bir dolapta olmalıdır. Bu sayede sık kullandığınız dolaptan daha çabuk malzemeleri alabilirsiniz.
    • Mutfak alışverişlerinizi genelde haftanın aynı gününe planlamaya çalışın. Ve alışverişinizde gereken tüm malzemeleri tek seferde almaya ve kullanacağınız kadar almaya çalışın. Böylece sürekli markete gitmenize de gerek kalmaz.

     

    Tüm bu yöntemleri kullanarak siz de mutfakta daha pratik olabilir, daha hızlı bir şekilde yemek hazırlayabilirsiniz. Bu da size zaman kazandırdığı gibi yemek öğünlerini de ihmal etmenizi engeller. Böylece siz de her akşam birbirinden çeşitli ve lezzetli yemekler yiyebilirsiniz. Aynı zamanda ani gelen misafirler için de her zaman tedbirli olur ve pratik bir şekilde şahane ve birbirinden çeşitli sofralar hazırlayabilirsiniz.