Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Bu Testi Yaptırmadan Yurtdışına Çıkmak İmkansız…

    Evcil hayvanlarımız her zaman yanlarımızda olmasını istediğimiz dostlarımızdır… peki ya tatiller? Özellikle yurt dışı tatillerinde evcil hayvanlarımızı evlerde bırakmak istemeyiz. Peki çaresi ne? İşte detaylar?

    Evcil hayvanlarımız her zaman

    Evcil hayvanlarımız, her zaman yanımızda olması gereken sevimli ve sadık dostlarımızdır. Peki ya evcil hayvanlarımız varken tatil yapmak nasıl olacak? Yurtiçi tatillerinde birçok otel artık evcil hayvan alıyor ancak asıl sorun yurtdışı tatilleri ve seyahatlerinde yaşanıyor.

    Yurtdışı tatillerinde evcil hayvanlarımızla tatil yapmak istiyorsak Avrupa Birliği ülkeleri dahil olmak üzere birçok ülkeye seyahat için kuduz titrasyon testi zorunlu hale gelmiştir.

    Titrasyon Testi Nedir?

    Kuduz titrasyon testleri, evcil hayvanlarınızın kuduz aşısı olup olmadığını test etmeye yarayan testtir. Bu test sayesinde evcil hayvanınızda aşıdan kaynaklı olarak kuduz antikorlarının olup olmadığı tespit edilir.

    Veteriner kliniklerinde alınan kanın, Ankara’ya gönderilip laboratuar ortamında incelenmesiyle test yapılır. Yaklaşık 4 – 6 hafta sonra da sonuçlar geldi. Sonuçlar alındıktan 3 ay sonra ise artık evcil hayvanlarınızla bu ülkeye seyahat edebilirsiniz.

    Titrasyon testleri bir kere yapıldığında yeniden yapılmasına gerek olmaz. Bundan sonra aşı kartlarında kuduz aşısının düzenli olarak yapıldığının yer alması yeterlidir.

    Siz de evcil dostlarınızla yurtdışı seyahatleri için titrasyon testlerini yaptırın ve onları evde yalnızlığa mahkum etmeyin…