Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Yeni Trend Aktivite Duvar Pilatesi!

    Son zamanlarda trend halini almış bu pilates ile esnek ve denge kazanmış bir vücut elde edebilirsiniz.

    Yeni Trend Aktivite Duvar Pilatesi!

    Duvar pilatesi, duvara dayalı olarak gerçekleştirilen bir pilates türüdür. Son zamanlarda trend halini almış bu pilates ile esnek ve denge kazanmış bir vücut elde edebilirsiniz. Doğru duruşu ve vücut hizalamasını sağlamak adına duvarın sunmuş olduğu destek size yardımcı olmaktadır. Bu egzersiz sadece vücut ağırlığını ve duvarın direncini kullanarak sırt, boyun, bel, karın ve omurga kaslarını zorlamadan rahatça çalışmanıza olanak tanımaktadır. Kaslara yük bindirmeden yapılan duvar pilatesi, sakatlanma riskini de azaltmaktadır.

    Duvar Pilatesi Nasıl Uygulanır?

    Duvar pilatesini, bir pilates eğitmeninin rehberliğinde ya da evde kullanılabilecek bir eğitim videosu ile uygulayabilirsiniz. Öncelikle rahat spor giysileri tercih etmelisiniz. Daha sonra ayakkabılarınızı çıkararak egzersizlere başlamadan önce doğru duruş pozisyonunu alıp nefesinizi düzenleyebilirsiniz. Wall Bridge egzersizi, kalça, karın ve sırt kaslarını güçlendirmek için etkili bir seçenektir. Wall Sit, bacak ve kalf kaslarını güçlendirirken esnekliği artırmaktadır. Duvar plank egzersizi ise karın kaslarını güçlendirip denge becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olmaktadır. Başlangıçta zorlanıyorsan bu egzersizin ayakta olan versiyonunu deneyebilirsiniz.

    Duvar Pilatesi ve Fiziksel Sağlığa Faydaları

    Duvar pilatesi, pek çok fiziksel sağlık faydası sağlaması açısından özellikle son dönemlerde sıklıkla tercih edilmektedir. Bu egzersiz, duruşu düzeltme konusunda etkilidir. Düzgün duruş, vücutta denge ve hizalama sağlayarak omurgayı destekleyen kasları güçlendirmekte ve sırt ile boyun ağrılarını azaltabilmektedir. Esnekliği artırmada da rol oynamaktadır. Vücuttaki esnekliği artırarak eklem hareket açıklığını genişletmekte, kas gerginliğini azaltmakta ve kaslara daha fazla hareket alanı sağlamaktadır.

    Duvar pilatesi, özellikle karın, sırt, bacak ve kolları hedefleyen egzersizleri içermektedir. Bu da vücutta güçlü ve dayanıklı kasların oluşmasına katkı sağlamaktadır. Hareketler, denge ve stabiliteyi artırmaya yöneliktir. Böylece günlük yaşam aktivitelerinde dengede kalmayı ve düşme riskini azaltmayı hedeflemektedir. Bilindiği üzere pilates, nefes kontrolünü vurgular. Duvar pilatesi hareketleri sırasında doğru nefes alıp verme tekniklerini öğrenmek, rahatlama ve stres azaltma konusunda katkı sunmaktadır. Her kas grubunun bilincinde olmak, hareketleri daha verimli ve etkili hale getirmektedir. Düzenli olarak yapılan duvar pilatesi egzersizleri, uykunuzun da kalitesini artırabilmekte ve uykusuzlukla mücadele etmede size yardımcı olmaktadır.