Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Ortodonti̇ Emzi̇k Nedi̇r

    Ortodonti, dişlerin ve çenenin düzgün hizalanması ve ısırma düzeninin sağlanması ile ilgilenen tıp dalıdır. Ortodonti̇ Emzi̇k Nedi̇r?

    Ortodonti, dişlerin ve çenenin

    Ortodonti, dişlerin ve çenenin düzgün hizalanması ve ısırma düzeninin sağlanması ile ilgilenen tıp dalıdır. Bu alan dişlerin genetik ve gelişim bozukluklarını, çene yapısındaki anormallikleri ve dişler arasındaki uyumsuzlukları inceleyerek tedavi etmektedir. Ortodonti̇ Emzi̇k Nedi̇r

    Ortodontik tedavi genellikle çocuklarda ve ergenlik dönemindeki gençlerde uygulanmaktadır. Çünkü bu yaşlarda dişlerin reçelinin büyümesi devam etmektedir. Bunun yanı sıra yetişkinlerde de ortodontik tedavi uygulanması mümkündür. Ortodonti tedavisi genellikle diş teli kullanılarak yapılır.

    Takılan teller dişlerin doğru pozisyonda hareket etmesine yardımcı olur. Tedavi süresi genellikle kişinin durumuna göre birkaç aydan birkaç yıla kadar değişiklik gösterebilir. Ortodonti tedavisi, estetik görünümle birlikte çiğneme, konuşma ve diş sağlığı problemleri de çözüme ulaştırabilir.

    Dişlerin düzgün hizalanması ile diş temizliğinin düzenli yapılması halinde çürüklerin oluşumu büyük ölçüde azalmaktadır. Bu gibi ortodontik tedavi gerektiren durumlarda profesyonel bir ortodontiste başvurulması gerekmektedir.

    Ortodonti Emzik Nedir?

    Ortodonti emzik, bebeklerin doğru ağız yapısının gelişimini desteklemek için toparlanan bir tür emzik türüdür. Bu emzikler bebeğin üst ve alt dişlerinin doğru hizalanmasını, çene yapısının gelişmesini ve ağız yolu solunumunda oluşabilecek sorunların önlenmesi için kullanılmaktadır. Özel şekillendirilmiş bir yapıya sahip olmakla beraber bebeğin ağız yapısına uyum sağlayabilecek bir yapıda tasarlanmış ve üretilmiştir.

    Ortodonti emziklerinin öncelikli hedefi bebeklerin dişlerinin nizami bir görünüme sahip olmasını sağlamaktır. Doğru emzik kullanımı bebeğin alt ve üst çenesinin doğru yönde gelişmesine yardımcı olmaktadır.

    Aynı zamanda ortodonti emziklerinin düzenli kullanımı bebeğin ağız solunumu sorunlarını da ortadan kaldırmayı desteklemektedir. Diş hekimleri ve profesyonel ortodonti hekimleri tarafından tavsiye edilen ortodonti emzikleri bebeğin sağlıklı ağız ve diş gelişiminde oldukça yararlı olmaktadır.

    Ortodonti Tedavisinin Önemi Nedir?

    Diş sağlığı, genel vücut sağlığının önemli bir parçasıdır. Dişlerin düzgün, hizalı ve işlevlerini sağlıklı bir şekilde yapabilmesi ciddi önem taşımaktadır. Ortodonti tedavisi çeşitli yöntemlerle dişlerin ve çenelerin doğru pozisyonda yer almasını sağlamaktadır.

    Profesyonel bir ortodontist estetik görünümün düzenlenmesi ve diş sağlığını olumsuz etkileyecek diğer faktörlerin ortadan kaldırılması için doğru zamanda ve doğru tedavi yöntemlerini uygulamaktadır. Özellikle çocukluk ve ergenlik çağlarında özgüven problemlerinin en çok rastlandığı diş sağlığı ve diş görünümü ortodontik tedavi ile çözüme kavuşmaktadır.

    Ortodonti Emzik ve Normal Emzik Arasındaki Farklar Nelerdir?

    Ortodonti emzikler ve normal emzikler doğal olarak bebeklerin emme ihtiyacının karşılamak için kullanılmaktadır. Bu iki tür emzik arasında bazı belirgin farklılıklar bulunmaktadır. Birinci fark; ortodonti emziklerinin bebeklerin ağız yapısını desteklemek ve doğru bir diş gelişimini sağlamak için özel olarak tasarlanmış olmalarıdır.

    Diğerlerine göre daha geniş bir emzik başlığına ve daha uzun bir emzik gövdesine sahip bir yapıdadır. Dil hareketlerini desteklerken aynı zamanda dişlerin doğru bir şekilde yerleşmesinin sağlanmasına yardımcı olmaktadır.

    Normal emzikler ise genellikle standart bir yapıya sahiptir. Daha küçük bir başlık ve kısa bir gövdeden oluşmaktadır. Yalnızca bebeklerin emme refleksini tatmin etme konusunda yardımcı olmaktadır. Diş gelişimini destekleme konusunda ortodonti emziklere göre yetersiz kalmaktadır.

    Ortodonti Emzik Ne Kadar Kullanılmalıdır?

    Bebeklerin diş gelişimini desteklemek için özel olarak üretilen ortodonti emzikler özel bir tasarım ile üretilmektedir. Bu emzikleri ne kadar süreyle kullanılması gerektiği anne ve babaların en çok aklına takılan sorulardan biridir.

    Ortodonti emziklerinin kullanım süresi uzman ortodontistler tarafından belirlenir ve genelde 2 ila 4 yaş arasında kullanılması tavsiye edilmektedir. Bu yaş aralığı çocukların çene yapısını tamamladığı süreler olarak bilinmektedir. Ortodonti emzik kullanımı bebeğin ya da çocuğun çene yapısı diş gelişimi ve ağız yapısına göre değişkenlik gösterebilmektedir.