Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Doğru Sanılıp Yanlış Tüketilen Besinler! Aman Dikkat!

    Birçok besin alışılagelmiş şekilde tüketilmektedir. Ancak yaygın olarak tüketilen bu besinlerin aslında yanlış tüketildiğini biliyor musunuz? İşte o besinler…

    Doğru Sanılıp Yanlış Tüketilen Besinler! Aman Dikkat!

    Standart olarak tüketmeye alışkın olduğumuz besinlerin birçoğu, aslında yanlış alışkanlıklardan dolayı yanlış olarak tüketilmektedir. Bunlar ciddi zararlar vermese de istenen tam verimin, vitaminin ya da faydanın alınmasının önüne geçer. Bu yüzden bu besinleri en doğru şekilde tüketerek daha sağlıklı tüketme alışkanlıkları kazanmak mümkün. İşte o besinler…

    Dondurulmuş Gıdalar

    Dondurulmuş gıdalar buzluktan çıkarıldığında uzun süre çözünmesi beklenmeden tüketilmelidir. Mümkünse ocakta da daha kısa sürede durması, daha fazla vitamin kaybetmesini önler.

    Limon

    Özellikle kış aylarında güçlü bir şifa kaynağı olarak tüketilen limonun, vitaminini ve içerdiği yüksek C vitamini oranını kaybetmemesi için çok sıcak tüketilmemesi gerekir.

    Nohut

    Konserve nohutlar çok yararlı ve yüksek lif içeren faturalardır. Ancak konserve nohutlar tüketilirken mutlaka yıkanması gerekir.

    Ispanak ve Yoğurt

    Ispanak tüketirken üzerine yoğurt dökmek çok yaygın olan bir davranıştır. Ancak ıspanağa yoğurt dökmek, içerdiği demir oranını ciddi ölçüde azaltmaya sebep olur.

    Brokoli

    Aslında birçok formu haşlanmış olarak değerlendirilen brokoli, daha fazla yarar ve vitamin sağlaması için çiğ olarak tüketilmelidir.

    Et

    Özellikle steak tarzı etlerin pişme seviyesi isteğe bağlı olmaktadır. Etlerin çok pişmiş olmadı da az pişmiş olması da zararlıdır. İdeal et pişme seviyesi orta olarak tüketilmelidir.

    Bunların dışında özellikle asit içeren besinlerin birarada tüketilmemesi gerekir. Yiyeceklerin birden fazla kez ısıtılarak tüketilmesi ya da buzluktan çıkan yiyeceğin yeniden buzluğa konulması, bakteri oluşumunu arttırdığı için kesinlikle yapılmaması gereken alışkanlıklar arasındadır.