Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    İnanılmaz Salgın! Hastaneler Doldu…

    Son birkaç haftadır yaygın olarak görülen üst solunum yolu enfeksiyonlarının giderek yoğunlaştığını belirten doktorlar, bunun genel olarak influenza olarak adlandırılan grip virüsü olduğunu belirtti.

    İnanılmaz Salgın! Hastaneler Doldu…

    Son birkaç haftadır yaygın olarak görülen üst solunum yolu enfeksiyonlarının giderek yoğunlaştığını belirten doktorlar, bunun genel olarak influenza olarak adlandırılan grip virüsü olduğunu belirtti. Ancak buna paralel olarak diğer üst solunum yolu hastalıklarının arttığı da gündemde.

    Her 3 kişiden 1’inin grip, soğuk algınlığı, öksürük gibi şikâyetlerle hastanelere başvurmaları oldukça yaygın hale geldi. Günümüzde bu şikayetlerle hastanelere başvuranların sayısı giderek artmaya devam ediyor.

    Tüm dünyayı sarsan Covid-19 salgınından sonra, tüm salgınlara toplum daha dikkat göstermeye başladı. Özellikle kış aylarında artan bu salgın hastalıkların 7’den 70’e her yaşta ortaya çıkmaya başladı.

    Üst solunum yolları kalıcı hasarlara ya da ölümcül sonuçlara sebep olmasa da bazı kronik hastalığı olanlarda ya da eğilimi olanlarda daha ağır geçmesine de sebep olabiliyor. En az şubat ortasına kadar sürece olan bu salgına yakalananların, ilerlemesine izin vermeden bir an önce hastanelere başvurması öneriliyor.