Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Otoparklarda Büyük Devrim! Otoparklarda Araçlar Şarj Edilebilecek

    Otoparklar normal şartlarda sadece aracınızı bırakıp işlerinizi halledebileceğiniz noktalar olarak biliniyordu.

    Otoparklarda Büyük Devrim! Otoparklarda Araçlar Şarj Edilebilecek

    Otoparklar normal şartlarda sadece aracınızı bırakıp işlerinizi halledebileceğiniz noktalar olarak biliniyordu. Ama artık elektrikli araç kullanımın artmasıyla birlikte yeni otoparklarda artık araçlar şarj olabilecek. Araç şarj etme istasyonlarının oldukça az olması günümüzde elektrikli araç kullanımına olan ilginin azalmasına neden oluyor. Tüketiciler bu araçları kullanmak isteseler bile bu araçlarla yola çıkmaktan oldukça endişe edebiliyor.

    Acaba yolda kalır mıyım veya yeteri kadar şarj istasyonu yolumun üzerinde bulunuyor mu gibi sorular araç sahiplerinin kafasını karıştırıyor. Ancak kurulan yeni şarjlı otoparklar sayesinde hem yolculuklar sırasında dinlenebilmeniz hem de siz dinlenirken aracınızın hızlıca şarj olması sağlanıyor. Bu sayede aklınızda ki soru işaretlerinin de ortadan kalkması sağlanıyor.

    Şarjlı Otopark Nasıl Çalışır?

    Ülkemizde her geçen gün elektrikli araç kullanım sayısı artıyor. Özellikle Tesla ve Togg gibi yeni model elektrikli araçlar yoğun ilgi görüyor. Ülkemizde bu ay itibariyle 39 bin 51 adet elektrikli araç trafikte aktif olarak kullanılıyor. Her geçen gün artan elektrikli araç kullanım sayısı elektrikli otoparkların yaygın olarak artmasını mecbur hale getiriyor.

    Özellikle evlerinin otoparklarında araçlarını şarj edebilmek isteyen kullanıcılar sürekli bu isteklerini dile getiriyor. Peki gerçekten evlerden bina otoparklarına elektrik çekerek araçlar şarj edilebilir mi? İşte bu soru oldukça merak uyandırıyor. Ancak eğer bu durum gerçekleştirilir bina otoparklarında elektrikli araç sahiplerine yer açılırsa elektrikli araç kullanımında ciddi artış bekleniyor.

    En Çok Tercih Edilen Elektrikli Araçlar

    Elektrikli araç kullanımın her geçen gün artması her markanın kendi elektrikli araç üretmesine neden oluyor. Gün geçtikçe neredeyse tüm markalar elektrikli araçlarını piyasaya çıkarmaya başladı. Ancak bazı araçlar var ki bu araçlar tüketiciler tarafından oldukça yoğun ilgi ve talep görüyor. Bu araçlar Tesla, Togg ve Opel gibi belirgin araçlar olarak karşımıza çıkıyor.

    Peki bu araçlar için binalara elektrikli otopark sistemi getirebilmek mümkün mü.? Yapılan araştırmalara göre bu istasyonların bina içlerine kurulması mümkün. Ancak tüm masrafların mülk sahibi tarafından karşılanması gerekiyor. Bu durumun ev sahipleri ve kiracıları arasında nasıl bir sorun yaşatabileceği merak ediliyor.