Birçok sektörde adından söz ettiren MİA Teknoloji, sahip olduğu yeni projelerle teknolojiyi yakından takip ediyor. Borsa İstanbul’da da yer alan MİA Teknoloji, kendini geliştirmeye ve büyütmeye devam eden bir misyona sahiptir. Güncel projeleri daha çok sürdürülebilir teknoloji alanıyla ilgili olsa da hem yurtiçinde hem yurtdışında faaliyetlerini sürdürmeye devam etmektedir.
MİA Teknoloji Hakkında
MİA Teknoloji 2006 yılında kurulmuş olan bir şirkettir. Günümüzde Türkiye’yle birlikte ABD, Katar ve Fas’ta ofisleri bulunmaktadır. 2021 Kasım itibariyle halka arz olarak Borsa İstanbul’da #MIATK ismiyle işlem görmeye başlamıştır.
Yaptığı çalışmalarla öne çıkan ve teknolojinin liderlerinden biri olmaya hazırlanan MİA Teknoloji, şu ana kadar 150’den fazla başarılı projeye imza atmıştır. 100’den fazla memnun müşterisi ve 160’tan fazla çalışanıyla 17 yıllık tecrübesine deneyim katmaya devam etmektedir.
MİA Teknoloji Çalışma Alanları
Günlük hayatta teknolojiye dair ne varsa içinde MİA Teknoloji’ye ait bir parça bulmak mümkündür. Genel olarak MİA Teknoloji çalışma alanları şu şekildedir:
– Kimlik tanımlama ve doğrulama
– Entegre tesis güvenlik ve yönetimi
– Sağlık Bilişim Teknolojileri
– Akıllı Trafik Denetleme
– Sürükleyici Teknolojiler
– Siber Güvenlik
MİA Teknoloji Projeleri Nelerdir?
Kimlik Tanımlama ve Doğrulama
Teknolojik cihazlar kullanılarak kullanıcıların tanımlanmasına yardımcı olan projeleri kapsar. Yüz tanımlama, iris tanımlama, parmak izi tanımlama, parmak damar izi tanıma, akıllı kart tarama ve akıllı mobil cihaz tanıma gibi farklı projelere sahiptir.
Entegre Tesis Güvenlik ve Yönetimi
Binaların, tesislerin ve platformların güvenliğini sağlamakla ilgilenen MİA Teknoloji projeleri arasında yer alan projeleri kapsar. Projelerin amacı tek bir uygulamadan farklı sistemlerin yönetilmesini sağlamak ve entegre etmektir. Web tabanlı uygulamalar sayesinde farklı markalarla çalışılabilir ve her zaman donanım değişimi gerektirmez.
Sağlık Bilişim Teknolojileri
MİA Teknoloji, hastane yönetiminde ortaya çıkan ya da çıkması muhtemel olan sorunların çözülmesi için bazı projeler hazırlamıştır. Hastanelerin rekabetçi ortama ve teknolojik gelişmelere uyum sağlaması için hazırladığı projeler çalışanların iş yükünü azaltmayı hedeflerken veri güvenliğinin arttırılmasını sağlar.
Bunun için MİA Teknoloji’nin hazırladığı Laboratuvar Bilgi Yönetimi, Diyaliz Yönetim Bilgi Sistemi, Radyoloji Bilgi Yönetimi, Yoğun Bakım Bilgi Yönetim Sistemi, Diş Hekimliği Bilgi Sistemi ve Randevu Sistemleri başta olmak üzere pek çok proje vardır.
Akıllı Trafik Denetleme
Özellikle büyükşehirlerde daha çok ortaya çıkan trafik sorunu için MİA Teknoloji’nin farklı projeleri vardır. Bu projeler, gelişmiş sistemleriyle trafiğin yönetilmesini sağlayarak anlık yaşanan sorunları azaltmayı hedefler. Dolayısıyla seyahat süresinin kısaltılmasını da amaçlar.
Kurum tarafından yapılan projeler arasında Elektronik Denetleme Sistemi, Akıllı Kavşak Yönetimi ve Sinyalizasyon, Hız Koridoru ve Hız Tespiti yer alır. Ayrıca Araç Plaka, Marka, Model ve Renk Tanıma projesi sayesinde araçlara kimliklendirmeler de yapılabilir.
Sürükleyici Teknolojiler
Sürükleyici teknolojiler, güncel MİA Teknoloji Projeleri arasında öne çıkan çalışmalarıdır. Sürükleyici teknolojiler temel olarak Sanal Gerçeklik, Arttırılmış Gerçeklik ve Karma Gerçeklik temalarını kapsar. MİA Teknoloji sektörün ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yapı denetim, iç mekan haritalama ve navigasyon, karma gerçeklikle bakım ve onarım, uzaktan onarım gibi projeler sunar. Ayrıca isteğe özel etkileşimli modeller oluşturularak sürükleyici teknolojiler hakkında özel eğitimler verir.
Siber Güvenlik
Çağımızın en büyük sorunlarından biri olan siber güvenlik için de MİA Teknoloji’nin bazı projeleri var. Kurum ve kuruluşların siber saldırılara karşı korunması, yapay zeka kullanımıyla siber güvenlik sağlanması gibi farklı projeler öne çıkmaktadır.
Ayrıca MİA Teknoloji zafiyet analizi yaparak personellere siber güvenlik eğitimleri vererek kuruluşun daha güvenli olmasına yardımcı olur. Başlıca projelerinin arasında Uç Nokta Güvenliği (Antivirüs, EDR, XDR), Saldırı Tespit ve Saldırı Önleme (IDS, IPS) ve Güvenlik Duvarı (Firewall) yer almaktadır.