Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    İki Yeni WhatsApp Özelliği: Eski Mesajları Bulmak Artık Daha Kolay

    Meta şirket, her geçen gün WhatsApp’ı geliştirmeye devam ediyor.

    İki Yeni WhatsApp Özelliği: Eski Mesajları Bulmak Artık Daha Kolay

    Meta şirket, her geçen gün WhatsApp’ı geliştirmeye devam ediyor. Son olarak şirket, IP adresi gizleme özelliğini test etti. Sesli ve görüntülü mesajlaşma modları arasında geçişi kolaylaştırmak için yeni bir seçenek ekranını daha test ediyor. Öte yandan WhatsApp’ın test edilen bir diğer özelliği de sohbetlerde tarihe dayalı arama yapılmasına olanak sağlıyor.

    WhatsApp İki Yeni Özelliği Kullanıma Sunuyor

    Beta kullanıcıları tarafından test edilen özellikler sayesinde kullanıcılar sesli ve görüntülü mesaj alışverişinde sorun yaşamayacak ve konuşmaları tarihe göre arayarak eski konuşmalara daha kolay ulaşabilecekler. İşte WhatsApp’ın üzerinde çalıştığı o yeni özellikler…

    1 .Görüntülü ve Sesli Mesaj Menüsü

    WhatsApp geçtiğimiz aylarda video mesajlarını da sesli mesaj gibi gönderebileceğimizi ilan etmişti. Ancak bazı kullanıcılar, iki işlev arasında geçiş yaparken sorun yaşadı. Meta, durumu anlayarak artık sesli ve görüntülü mesajlaşma arasında geçiş yapmayı çok daha basit hale getirmeyi amaçlıyor.

    1. Tarihe Dayalı Sohbet Arama

    Test edilen başka bir özellik ile beraber artık kullanıcıların sohbetlerini tarihe göre aramasına olanak tanıyor. Bu özellik, eski mesajları bulmayı çok daha kolay hale getirecek. Diğer yandan WhatsApp’ın, cihazda yapılan aramaların kendi sunucusu üzerinden yapıldığı için aramadaki diğer katılımcıların konumu ve IP adresini bulmasını önleyecek olan “Aramalarda IP adresini koru” seçeneğiyle yeni bir özellik üzerinde çalıştığı bildirildi. Buna göre isteyen Whatsapp kullanıcıları IP adresini gizleyebilecek!

    WhatsApp’ın Yakın Zamandaki Diğer Yenilikleri

    1. Sohbet Sınıflandırması Mümkün!

    Aradığı sohbeti uygulamada bulamayan kullanıcılara kolaylık sağlayan bu özellik beta olarak kullanıma sunuldu. WhatsApp deneyimimizde büyük fark yaratan bir özellik de sohbet kategorizasyonudur. Kullanıcılar geçmiş konuşmaları bulmak için aradıkları mesajları filtreleyebilir ve bunlara erişebilir. “Kişisel”, “İş” ve  “Okunmamış” olmak üzere üç farklı alana ayrılan sohbet filtreleri gelip tıkladığınızda, sadece o kategorideki sohbetler görüntülenecektir. Böylece bu durum kişisel ve iş konuşmalarını ayıracaktır.

    1. Çıkartma Önerileriyle Renkli Sohbetler!

    Son zamanlarda WhatsApp’ı eklenen bir diğer yeni özelliğimiz ise aynı emojileri kullanmaktan sıkılanlara özel! Android beta sürümünde WhatsApp, daha renkli bir sohbet için çıkartmalar sunacak. Whatsapp bize, kullandığımız ifadelere göre çıkartmalar önerecek. Bu da klavyenin seçilen emojisine göre bir açılır pencere açacak ve seçebileceğimiz çıkartmaları görüntülememize olanak sağlayacaktır.