Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
    Makale

    Windows 10 Bulunan Uygulamaların Tüketmiş Oldukları Veriler

    Bilgisayar başta olmak üzere Windows 10 tabanlı cihazlarda veri tüketimini yoğun şekilde gerçekleştiren birçok farklı uygulama mevcuttur. Bu konuda ise Windows 10 özellikle kullanıcılara daha etkin bir çalışma gösterebilmek için, bu konuda özel bir panel sunuyor. Böylece kullanıcılar bu paneli değerlendirmek suretiyle, bilgisayarında yoğun veri tüketen uygulamaları görme şansı elde etmektedir.

    Özellikle bu yoğun veri tüketimi ile beraber uygulamalar bilgisayarın daha fazla yavaşlamasına sebebiyet vermektedir. Genelde pek çok kullanıcı bunu fark etmez ve aktif olan bu uygulamalar ciddi anlamda veri tüketerek bilgisayarın daha yavaş çalışmasına sebebiyet verir.

    Windows 10 Bulunan Uygulamaların Tükettiği Veriler

    Windows 10 uygulamasının yüklenmesi ile beraber sabit olarak gelen belli başlı bazı uygulamalar söz konusudur. Tabii bu uygulamaların belli bir veri tüketmesi normaldir ve hatta bilgisayar için yararlıdır. Fakat bunun dışında belli bir dönem bir uygulamanın yüklenmesi ve daha sonra hiç kullanılmasa bile bu uygulama veri tüketimine devam eder.

    Genelde böyle durumlarda uygulama unutulur ve silinmez. Tabii hal böyle olunca da birçok farklı uygulama bilgisayarın daha ciddi anlamda yavaşlamasına ve zarar görmesine sebebiyet verebilir. Böyle durumlar için ise yapılması gereken Windows 10’un belirli bölümünden veri tüketimi gerçekleşen uygulamalara ulaşmak ve ne kadar veri tükettiğini görmektir. Ardından buna uygun şekilde veriler ya da uygulamalar silinerek bilgisayarın yeniden daha sağlıklı şekilde çalışmasına imkan verilebilir.

    Windows 10 Cihazları Üzerinden Veri Tüketen Uygulamalara Ulaşmak

    Bu konuda aşamalı olarak belli başlı kriterleri tamamlamak suretiyle Windows 10 cihazları üzerinden veri tüketen uygulamalara ulaşmak mümkündür.

    – Bu konuda öncelik olarak ayarlar kısmına giriş yapmak gerekir

    – Hemen arkasından ağ ve internet bölümüne bağlantı kurulur.

    – Ağ ve İnternet kısmında yer alan veri tüketim bölümüne giriş yapılır.

    – Bu kısımda yer alan ve veri tüketen uygulamalar görünür.

    Bu şekilde yukarıdaki en son veri tüketim kısmına bağlantı kurulduğunda hangi uygulamaların ne kadar veri tükettiğine dair rakamsal bilgiler elde edilmektedir. Daha doğrusu bu durum ethernet veya bağlı internet üzerinden veri tüketimini anlatır. Özellikle de grafiğin hemen altında yer alan kullanım ayrıntıları kısmında, veri tüketiminin ne kadar gerçekleştiğine yönelik detaylı bilgi alma şansı elde edilir.

    Windows 10’da Veri Tüketimi Gerçekleştirilen Uygulamalar

    Windows 10 üzerinden devamlı olarak pek çok kişi bilgisayarına veya farklı cihazlarına uygulama yükler. Fakat aynı zamanda bu uygulamalar ciddi veri tüketimi ile birlikte sorunlar yaratır. Bu sorunların önüne geçebilmek için ise yukarıda verilen kriterler doğrultusunda veri tüketimi sağlayan uygulamalara ulaşmaktır.

    Genelde bu uygulamalar değerlendirilmeyen oyunlar, müzik ya da program uygulamaları ve tarayıcı uygulamaları şeklinde öne çıkabilir. Hangi amaçla ve ne şekilde kullanılırsa kullanırsın, artık çok fazla değerlendirilmen uygulamaları buradan görmek mümkün. Daha sonra ne kadar veri tüketimi sağlandığına ve kullanım kullanılmadığına bağlı şekilde bu uygulamalar silinebilir.

    Windows 10 Üzerinden Veri Tüketimi Gerçekleşen Uygulamalardan Kurtulmak

    Bazı durumlarda Windows üzerinden uygulamalar yüklenir ancak daha sonra bu uygulamalar silinmez. Aslında daha doğrusu bu uygulama unutulur ancak yine de uygulama veri tüketimi gerçekleştirmeye devam eder. Uyku modunda olsa bile veri tüketiminin belirli oranlarda gerçekleşmeye devam ettiğini söylemek mümkündür.

    Bu sebepten dolayı veri tüketiminden kurtulmak için ağ ve internet bölümünden veri bölümüne giriş yapılarak gerekli uygulamalara bakılması gerekir. Hemen arkasından bu veri tüketiminin yoğun biçimde sağlayan uygulamalardan kurtularak, bilgisayarın çok daha sağlıklı ve hızlı şekilde çalışmasına imkan verilebilir.

    YAZARLAR
    TÜMÜ

    SON HABERLER

    YAZARLAR
    TÜMÜ

    SON HABERLER