Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Güzellik Merkezleri Tehlike Saçıyor

    Güzellik merkezleri günümüzde yaygın olarak özellikle hanımlar tarafından tercih ediliyor.

    Güzellik Merkezleri Tehlike Saçıyor

    Güzellik merkezleri günümüzde yaygın olarak özellikle hanımlar tarafından tercih ediliyor. Bu merkezlerde oldukça fazla işlemin yapıldığı biliniyor. Vücudunun herhangi bir yerinden şikayetçi olan her birey soluğu güzellik merkezlerinde alıyor. Ancak bu durum aslında insan sağlığı için oldukça büyük sağlık sorunlarına neden olabiliyor.

    Güzellik merkezleri her zaman hekim onaylı işlem yaptıklarını söylerler. Ancak Türk Dermatoloji Derneği Üyesi Prof. Dr. Gökdemir: Hekimler güzellik salonundaysa müdahale edemez diyerek bu sözün ne kadar asılsız olduğunu ortaya koyuyor. Kesinlikle kişilerin yaşadıkları sağlık sorunlarında gerçek hastanelerde gerçek doktorlara danışarak hizmet alması gerekiyor. Aksi takdirde istenmeyen sonuçlarla karşılamamak neredeyse imkansız hale geliyor.

    Sonu Ölüm Bile Olabilir

    Güzellik salonları her türlü kusurunuzu güzelliğe çevirebileceklerini vaat ederler. Ancak taş yapayım derken göz çıkaran güzellik merkezleri vatandaşlar açısından oldukça büyük tehlike taşıyor. Hatta morfin verilerek yapılan işlemlerin sonucu ölüme kadar gidebiliyor. Çünkü bu işletmelerde maalesef gerçek hekimler çalışmıyor. Bu nedenle doğru dozlarda verilmeyen anesteziler maalesef hastaların sonunu getiriyor.

    Hastalar sadece ölümle değil daha pek çok tehlikeyle karşı karşıya kalıyor. Örneğin dudak büyütme işlemi yaptırmak isteyen hanımlar işlem sonucunda balon gibi dudaklarla karşılaşabiliyor. Hatta kendini hekim olarak tanıtan kişiler bu durumun oldukça normal olduğunu gün geçtikçe düzeleceğini belirtiyor. Dudakların gün geçtikçe düzelmemesi hatta daha kötü bir görünüm kazanması vatandaşlara geçte olsa pişmanlık hissi yaşatıyor.

    Kim Bu Güzellik Uzmanları

    Kendini güzellik uzmanı, güzellik doktoru olarak tanıtan kişilerin sayısı günümüzde hafife alınmayacak kadar çoktur. Aslında günümüzde böyle bir meslek gurubunun yasal olarak var olabilmesi bile mümkün değildir. Ve bu işletmelerde işlem yaptırmak oldukça tehlikelidir. Kendini doktor olarak tanıtan kişiler vatandaşların neredeyse en büyük pişmanlığı oluyor.

    Güzellik uzmanlarına gitmek yerine gerçek hastanelere giderek tedavi olan kişiler her zaman daha avantajlı oluyor. Gerçek hastanelerde gerçek doktorlar tarafından yapılan işlemler %100 başarılı sonuçlar alınmasını sağlıyor. Sonuç olarak burnunuzun, gözlerinizin veya dudağınızın görüntüsünden rahatsız oluyorsanız mutlaka gerçek bir estetisyen doktorla iletişim kurmanız gerekiyor. ayrıca cilt sorunlarınız içinde Dermatolog doktorlarını tercih ederek leke ve sivilce sorunlarınızda sorun yaşamadan kurtulmanız sağlayabilirsiniz.