Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Dişi Manda Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır

    Hayvancılığın daha da gelişmesi

    Hayvancılığın daha da gelişmesi ve ithalatın daha düşük noktaya ulaşabilmesi amaçlı günümüzde birçok farklı destek sağlanmaktadır. Devlet kaynaklı öne çıkan bu desteklerden biri ise dişi manda desteğidir. Özellikle hem manda üretimi hem de sütünü elde edebilmek amaçlı bu destek günümüzde büyük bir önem taşımaktadır.

    Manda üreticileri ise bu desteğin hem tarihi hem de ne kadar destek verileceği gibi farklı konuları merak ediyor. Tabii aynı zamanda belirli kural ve koşullar doğrultusunda kimlerin buna başvuracağına dair bilgiler önemli potansiyel teşkil etmektedir. Yapılan başvuru ile birlikte elde edilen vektör üzerinden bu miktarı kişi dişi manda üretimi ve diğer çalışmalar doğrultusunda kullanabilir.

    Dişi Manda Başvurusu Nereye Yapılır?

    Dişi manda destek başvurusu için bunu gerçekleştirecek olan kişiler adına iki farklı yöntem bulunmaktadır. Kişinin dernek üzerinden bağlı bulunduğu birliktir. Manda üreticiliği konusunda kişi üye olduğu birlik üzerinden başvuru gerçekleştirebilir ve bu resmi olarak sağlanabilir. Ancak daha çok il ve ilçe müdürlüğü üzerinden, Tarım ve Orman Bakanlığına doğrudan başvuru yapmak gerekir.

    Bu durum daha etkili biçimde başvurunun tamamlanmasına olarak sağlamaktadır. Yapılan başvuru aynı zamanda bireysel olarak kişinin kendisi üzerinden gerçekleşmelidir. Aynı zamanda kişi manda üreticiliği konusunda ve ne yapacağına dair gerekli bilgileri sunmalıdır. Böylece başvuru süreci tamamlanmak suretiyle beklemeye geçilir.

    Dişi Manda Başvurusu Ne Zaman Yapılır?

    Dişi manda başvurusu için son süre 29 Aralık 2023 tarihi olarak belirlenmiş durumdadır. Bu tarihe kadar kişiyi bağlı bulunduğu dernek üzerinden birliğe ya da İl İlçe Tarım ve Orman Bakanlığına başvuru gerçekleştirebilir.

    Yapılan başvuru sürecinin tamamlanması ile birlikte birey belli miktar üzerinden destek alabilir. Daha sonra bu desteği dişi manda üretimi noktasında kullanmak için değerlendirebilir. Özellikle günümüzde şu an için bu desteğe yoğun şekilde ilgi olduğunu eklemek mümkündür.

    Hayvancılıkla uğraşan ve dişi manda üretimi gerçekleştiren kişiler adına, tatmin edici bir miktar üzerinden verilen bir destek olarak ön plana çıkmaktadır. Tabii bunu gerçekleştirmeden önce mutlaka ne gibi koşul ve şartların olduğuna dair inceleme yapılması gerekmektedir.

    Dişi Manda Başvurusu İçin Destek Ne Kadar?

    Dişi manda başvurusu için yapılacak olan destek adına verilen miktar bazı kriterlere bağlı olarak değişkenlik gösterir. Bu durum özellikle manda üzerinden ele alınır ve değerlendirilir.

    – Damızlık gebe düve fiyatı 100.000 TL olarak belirlenmiş durumdadır.

    – 8 ile 15 aylık damızlık boş dışı sığır fiyatı 50.000 TL biçiminde öne çıkıyor.

    – Damızlık gebe damga manda fiyatı ise 70.000 şeklinde ifade edilebilir.

    – 8 ve15 aylık damızlık boş dişi manda fiyatı ise 35.000 TL’dir

    Tabii yukarıda verilen fiyatlar manda başına gerçekleştirilen miktar olarak ön plana çıkar. Alınan bu destek ile beraber manda üreticileri belli bir miktar kapsamında üretim gerçekleştirmektedir.

    Dişi Manda Desteğine Kimler Başvurabilir?

    Dişi manda başvurusu yapacak olan kişi ya da kişiler adına, işletmelerin gerekli konum kapsamında kayıtlı olması çok önemlidir. Aynı zamanda dişi mandaların doğum tarihi üzerinden bilgiler verilmelidir. Özellikle manda ıslah sistemine kayıtlı olunması gerekir. Aynı zamanda üretimi gerçekleştirilen manda miktarı ile birlikte yetiştiriciliğin süresi de verilmelidir.

    Böylece İlçe Müdürlükleri kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığına başvuru yapılarak gerekli süreç başlatılabilir. Alınan miktar üzerinden üretici bu miktarı direkt olarak dişi manda üretimi ve yetiştiriciliği dahilinde değerlendirilebilir. Özellikle 29 Aralık 2023 tarihine kadar devam edecek olan bu süreç konusunda yoğun bir talep gerçekleştiğini ifade etmek mümkündür.