Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Deprem Bildirimleri Hayat Kurtarıyor

    Ülkemizde yaşanan yıkıcı 6 Şubat depremi herkesi büyük yıkıma uğrattı.

    Deprem Bildirimleri Hayat Kurtarıyor

    Ülkemizde yaşanan yıkıcı 6 Şubat depremi herkesi büyük yıkıma uğrattı. Binlerce kişinin hayatını kaybettiği felakette acaba deprem bildirimi vatandaşlar tarafından kullanılsaydı nasıl olurdu. Herkes telefonlarına deprem bildirim sistemini Google ile aktif hale getirseydi belki de hatta büyük bir ihtimalle bu kadar büyük kayıplar yaşanmayacaktı.

    Deprem bildirim sistemi telefonunuzda aktif olduğunda deprem başlar başlamaz P dalgalarını algılar ve saniyelik olarak S dalgalarının ne zaman ulaşacağını hesaplar. Böylece vatandaşların acil durumlarda kazanabilecekleri zaman bildirilir. Birkaç saniyenin bile deprem anlarında ne kadar değerli olduğu tartışılmaz. Bu nedenle herkesin bu bildirimleri aktif hale getirmesi oldukça önemlidir.

    Deprem Bildirimini Android Ve İOS cihazlarınızda Nasıl Açarsınız?

    Deprem uyarı sistemlerinizi hem Android hem de ios cihazlarınızda kolayca Google üzerinden aktif hale getirebilirsiniz. Böylece Google play hizmetler tarafından size gönderilen sarsıntı haberi bildirimleriyle kendinizi koruna altına alabilirsiniz. P dalgalanmaları başladığında S dalgalanmalarına kadar bulunduğunuz alanı terk edebilmeniz oldukça mümkündür. Bu nedenle asla hafife alınmamalı ve bildirim açma işlemi ertelenmemelidir.

    Deprem bildirim uygulaması depremin merkezini anında tespit eder böylelikle depremin diğer bölgelere kaç saniye içerisinde yayılacağını hesaplar. Özellikle vatandaşlar depremin bölgelerine kaç saniye içerisinde varacağını öğrenerek belki de hayatlarını kurtarabilirler. Bu nedenle mutlaka deprem bildirimlerinizi aktif hale getirmelisiniz.

    Deprem Bildiriminin Önemi

    Deprem uyarı sistemi, ABD merkezli teknoloji devi Google’ın Android işletim sistemiyle hizmet veriyor. Son teknoloji sistem saniyeleri hesaplayarak bireylere büyük şans tanıyor. Uygulama tamamen ücretsiz olarak hizmet veriyor. Böylelikle herkesin deprem öncesi bildirimlerinden yararlanabilmesi sağlanıyor. Ancak uygulamayı kullanabilmek için mutlaka internetinizin telefonunuzda aktif olması gerekiyor. Sadece bu şekilde deprem bildirimlerinden haberdar olabilmeniz sağlanıyor.

    Uygulama milyonlar tarafından telefonlara yüklenmiş durumda. Herkesin bu uygulamayı telefonlarına indirmesi oldukça önemlidir. Ayrıca mutlak yedi yirmi dört telefonunuzda konum uygulamasını açık konumda bulundurmanız gerekiyor.

    Ülkemizde beklenen büyük İstanbul ve Adana depremleri öncesi mutlaka bildirimlerinizi aktif hale getirmelisiniz. Böylece yaşanması beklenen bu büyük felaketlerde yaşanacak olan can kayıplarını minimum seviyeye düşürebiliriz. Hem kendi aileniz hem de sevdiklerinizin sağlığı için mutlaka herkese bildirimlerini açmasını söyleyin.