Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Baykar Teknoloji tarafından üretilen TB3 SiHA test sürüşüne çıktı!

    Baykar Teknoloji tarafından üretilen TB3 SiHA test sürüşüne çıktı! 3. Uçuş test sürüsünü başarılı şekilde tamamladı

    Baykar Teknoloji tarafından üretilen TB3 SiHA test sürüşüne çıktı!

    Baykar Teknoloji tarafından üretilen TB3 SiHA test sürüşüne çıktı! 3. Uçuş test sürüsünü başarılı şekilde tamamladı.

    Baykar Teknoloji’nin üreterek geliştirdiği silahlı insansız hava aracı Bayraktar TB3’ün test sürüşü hala devam ediyor. Her gün Savunma Sanayi’de yeni bir hamle yapan  Baykar Teknoloji, milli ve özgün olarak geliştirdiği silahlı insansız hava aracı Bayraktar TB3’ün 3. uçuş testini Tekirdağ ilinin Çorlu ilçesinde yer alan AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nde yaptı.

    Bayraktar TB3 Lodos Fırtınasına Karşı Tam 5 Saat Uçtu

    Baykar Teknoloji’ye ait olan milli SİHA Bayraktar TB3, Marmara bölgesinde etkisini gösteren oldukça şiddetli lodos fırtınasına karşı 5 saatlik test uçuşunu başarılı şekilde tamamladı.

    Savunma Sanayi’de TEI tarafından yerli ve milli olarak üretilip geliştirilen PD-170 motorlu uçan Bayraktar TB3, şiddetli lodos şartlarında bile düşük ve yüksek hızda yapılan sistem tanımlama testlerinin de başarılı bir şekilde tamamlanmasından sonra test uçuşu son buldu.

    Bayraktar TB3 SİHA Savunma Sanayinin Parlayan Yıldızı Oldu

    Baykar Teknoloji tarafından geliştirilen, milli teknoloji hamlesinde yeni bir atılım olan Bayraktar TB3 SİHA, kısa piste sahip olan gemilerden iniş ve kalkış kabiliyetine sahip bir silahlı insansız hava aracıdır. Bayraktar TB3 SİHA keşif, istihbarat ve gözetleme görevlerinin yanı sıra kanatlarının altında taşıdığı akıllı mühimmatlar ile operasyona icra etme özelliğine sahip bir hava aracı. Üstelik katlanabilen kanat yapısı ile uçak gemileri ve helikopter gemilerinde de kullanmaya uygun olarak tasarlanmış olan hava aracı Bayraktar TB3, kullanıcısına deniz aşırı görevlerde silahlı insansız hava aracı ile operasyon icra etme kabiliyeti de sunmaktadır.

    Ayrıca Bayraktar TB3 SİHA, görüş hattı haberleşmenin yanı sıra görüş hattı ötesi haberleşme özelliğine de sahiptir ve bu sayede de oldukça uzun mesafelerden kumanda edilerek çalıştırılmaktadır.

    İlk defa Teknofest’te görücüye çıktı

    Milli TB3 SİHA, Cumhuriyetin 100. Yılını taçlandırmak adına 3 büyük şehirde yapılan TEKNOFEST kapsamında 27 Nisan ile 1 Mayıs tarihlerinde Atatürk Havalimanı’nda ilk defa halka açık olarak sergilendi.

    Daha sonra ise Ankara ve İzmir’de yapılan TEKNOFEST’lerde de sergiye çıktı.