Diyarbakır'da Bayram Mesaisi: Tatlıcılar 3 Vardiya

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala Diyarbakır'da tescilli kadayıf ve soğuk baklavaya olan yoğun talep, imalathanelerde üretimi üç vardiyaya çıkardı.

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2026 17:00
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2026 17:00
Muhabir: İHA
Diyarbakır'da Bayram Mesaisi: Tatlıcılar 3 Vardiya

Gastronomi dünyasının kalbinin attığı şehirlerden biri olan Diyarbakır, Ramazan Bayramı arifesinde tarihinin en tatlı ve en yoğun mesailerinden birine sahne oluyor. İftar sofralarının ve bayram ziyaretlerinin vazgeçilmezi olan şerbetli tatlılar, özellikle kentin tescilli lezzetleri olan burma kadayıf ve son yılların favorisi soğuk baklava üzerinden rekor bir talep görüyor. Bölgede 41 yıllık köklü bir geçmişe sahip olan Hacıbaba Pastaneleri, hem yerel halkın hem de Türkiye'nin dört bir yanından gelen sipariş seline yanıt verebilmek adına imalathane düzenini tamamen değiştirdi.

"EN İYİSİ EN UCUZA" STRATEJİSİYLE ARTAN ÜRETİM

Diyarbakır'ı bir "tatlı bölgesi" olarak tanımlayan Hacıbaba Pastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Elaldı, Ramazan ayının manevi atmosferi ve yaklaşan bayram heyecanının, düzenledikleri özel kampanyalarla birleşerek muazzam bir ilgi yarattığını belirtiyor. Halkın gösterdiği büyük teveccühe teşekkür eden Elaldı, markanın yıllardır sürdürdüğü fiyat politikasının altını çiziyor.

Piyasadaki yüksek enflasyon rakamlarına dikkat çeken Elaldı'nın ticari yaklaşımının sahadaki yansımaları şu şekilde özetleniyor:

Temel gıda maddelerinin astronomik rakamlara ulaştığı bir ekonomik konjonktürde, kaliteli baklava 350 ile 800 lira arasındaki erişilebilir bantlarda sunuluyor.

Kaliteden asla taviz vermeden uygulanan uygun fiyat politikası, tamamen "sürümden kazanmaya" odaklı bir vizyonla yürütülüyor.

Okulların tatil olması ve bayram arifesinin yarattığı sinerjiyle birlikte, Türkiye'nin her ilinden kargoyla "olağanüstü" seviyede sipariş alınıyor.

Önceden iki vardiya ile yürütülen üretim bantları, taleplere yetişebilmek adına kesintisiz işleyen "üç vardiya" sistemine geçirildi.

AYLAR ÖNCESİNDEN BAŞLAYAN BAYRAM HAZIRLIĞI

İmalathanenin mutfağında da benzer bir telaş ve heyecan hakim. Baklava bölümü şefi Ali Kaya, bayram hazırlıklarının aslında aylar öncesinden planlandığını belirterek, şu anki tablonun tüm beklentileri karşıladığını ifade ediyor. Üretim bandında en çok mesai harcanan ürünlerin başında coğrafi işaretli tescilli Diyarbakır kadayıfı ve ferahlatıcı alternatifiyle soğuk baklava geliyor. Kaya, bu popüler ürünlerin yanı sıra, özellikle kampanya kapsamında indirime giren cevizli baklavalara da vatandaşların "çok yoğun" ilgi gösterdiğini ve tüm ustaların siparişleri eksiksiz teslim etmek için aralıksız çalıştığını belirtiyor.

Kaynak: İHA

ÇOK OKUNAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.