Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Soft Makyaj Nasıl Yapılır

    Daha sadenin daha gösterişli olduğu bu stili uygulamak hem daha zor hem daha kolay. Peki, nedir soft makyaj nedir?

    Daha sadenin daha gösterişli

    Eskinin pırıltılı, bol glitterlı makyajları yerini daha doğala bırakıyor. Daha sadenin daha gösterişli olduğu bu stili uygulamak hem daha zor hem daha kolay. Peki, nedir soft makyaj nedir?

     Doğal, nötr ve sade… Bir o kadar da parlak! Bu makyajda asla kesin çizgiler yok. Çizgiden ziyade yumuşak görünmek temel amaç. Örneğin pembe far bile kullansanız asla neon pembe seçmiyorsunuz. Bunun yerine yumuşak gülkuruları daha uygun.

     Doğalın İhtişamına Nasıl Ulaşılır?

     Her makyajın doğru sırrı cilt bakımında. Aslında ne kadar doğru cilt bakımı yaparsanız iyi bir görünüme daha kolay ulaşırsınız. Cildinizi PH’ı doğru ürünlerle temizlemek ve güneş kremi ile korunmak en önemlisi. Makyajdan önce kusurlarınıza göre bir cilt bakımı yaparak başlayabilirsiniz. Örneğin kızarıklarınız varsa Arbutin içeren serumlar, yağlanmanız varsa Niacinamide kremleri, pürüzleriniz varsa da Glikolik Asit içeren bir tonik sürerek başlangıç yapabilirsiniz. Özel bir günse buzdolabında beklettiğiniz bir kağıt maskeyi yüzünüzde bekleterek önce cildinizi neme doyurmanız lazım. Özellikle tüm gün kullanılacak makyajlarda cilt iyi nemlendirilmezse mutlaka yüzünüzdeki makyaj kendini dışarıya bırakacaktır.

     Az ve Doğru Ürün Seçimi

     Cilt bakımından sonra sıra doğru ürünlerde. Her ne kullanırsanız kullanın ürünleri iyi karıştırmak çok önemli. Örneğin soft içinde kontür ürünleri kullanabilirsiniz ancak asla keskin bir çizgide bulunmamalı. Ve cildinizi renginden bir tık daha koyu kontür rengi seçmelisiniz. Asla tabaka gibi pudra kullanmamalısınız. Çünkü nötrle ışıltıya ulaşmak temel amaç.

     Önce Yüzünü Tanı

     Her kadın farklı yüz tipine ve cilt alt tonuna sahip. Bu sebeple aslında yüzünüzü çok iyi tanımanız gerekiyor. Ve yüzünüzde her noktayı ön plana çıkaramazsınız. Çünkü bu doğallığı bozar. Dolgun dudaklarınız varsa dudaklar ön planda gözler sade olmalı. Yeşil gözlerinizi öne çıkaracaksanız dudaklar için sade bir parlatıcı seçmeniz gerekiyor. Her ne koşulda olursa olsun cildiniz sanki hiçbir şey sürmemişçesine doğal ve bir o kadar da parlak durmalı. Ciltle bütünleşen concaelar kullanmak ve sadece kusurları kapatmak önemli. Mat fondötenler yerine BB, CC kremler; mat allıklar yerine parlak allıklar öncelikli seçimleriniz olmalı. Maskara asla kalın olamaz. Sanki sizin kirpikleriniz gibi duracak ama yine kıvrık ve hacimli duracak bir formda sürülmeli.