Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Lazer Epilasyon Başarı Oranı Neye Bağlı?

    Son 10 yıldır oldukça yaygın olan lazer epilasyon, hem kadınların hem de erkeklerin oldukça sık tercih ettiği bir yöntemdir.

    Son 10 yıldır oldukça

    Son 10 yıldır oldukça yaygın olan lazer epilasyon, hem kadınların hem de erkeklerin oldukça sık tercih ettiği bir yöntemdir. Hem kolaylık sağlaması hem de cildi daha pürüzsün hale getirmesinden dolayı birçok kişi farklı bölgeleri için tercih eder. En çok yüz bölgeleri için tercih edilen lazer epilasyonun ise başarı oranı merak edilmektedir. Lazer epilasyon başarı oranı herkeste aynı olmaz. Bir kişi 4 seansta tüm sorunlarından kurtulabilirken, diğer bir kişi ise 10 seans tamamlamasına rağmen tamamen kurtulamayabilir. İşte lazer epilasyonun başarı oranını etkileyen faktörler…

    • Doğru cihaz seçimi ilk faktördür. Bu da tercih ettiğiniz yerin kullandığı cihaza bağlıdır. Örneğin bazı cihazlar kökten çözüm yerine ağda etkisi yaratabileceği için tamamen sorunlardan kurtulmak imkânsız olur. Bu yüzden tercih edilen yerin, kullandığı cihazları ve profesyonellik oranlarını bilmek önemlidir.
    • Düzenli olarak devam etmek, başarıya ulaşmada en önemli faktördür. Bunun için seans tarihlerine bire bir uyarak devam etmek önemlidir.
    • Uygulama yapan kişinin eğitimini almış olması ve dikkat etmesi gereken durumları bilmesi gerekir. Örneğin yeni bronzlaşmış tende lazer epilasyon uygulamak geçici de olsa lekelenmelere sebep olabilir.
    • Sonrasında gereken bakımı ve nemlendirmeyi yapmak, daha sonraki durumlarda ortaya çıkabilecek faktörleri ortadan kaldırmaya yardımcı olabilir.
    • Epilasyon esnasında çok hareket etmemek, ani davranışlardan kaçınmak da yanık gibi sorunların önlenmesi açısından önemlidir.
    • Cilt ve kıl rengi ise en önemli etkenlerden birdir. Açık ciltlerde ve sarı tüylerde başarı oranı oldukça düşüktür. Çünkü cihaz kıl köklerini net olarak göremez. Açık ten koyu renk kıl ise başarı oranının en yüksek olduğu tiptir.
    • Cinsiyet de önemli bir etkendir. Erkeklerde kadınlara göre başarı oranı daha düşüktür. Bu yüzden tercih eden kadın sayısı da oldukça fazladır.

    Güvenilir olan ve uzmanlardan oluşan alanlarda yaptırılması önerilen lazer epilasyonda, cilt tipine göre zaman zaman tahrişler görülebilir. Bu durumlarda biraz beklemek ve durumuna göre karar vermek gerekir. Özellikle yüz, koltuk altı, bikini bölgesi ve bacaklarda tercih edilen lazer epilasyonların, yukarıda sayılan etkenlere bağlı olarak başarı oranı farklılık gösterir.