Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Hayalinizde ki İşe Doğru Adımlarla Sahip Olun

    Hayalinizde ki iş görüşmesine gitmeye sonunda hak kazandınız.

    Hayalinizde ki İşe Doğru Adımlarla Sahip Olun

    Hayalinizde ki iş görüşmesine gitmeye sonunda hak kazandınız. Ancak nasıl geçeceğinden endişe mi ediyorsunuz. Bu çok normal. Yapacağınız doğru taktikler sayesinde hayalinizde ki işi kaparak yıllardır hayalini kurduğunuz pozisyonunuza başlayabilirsiniz.

    İş görüşmeleri hem iş adayları hem de işverenler için oldukça önemlidir. Bu mülakatlarda ilk izlenimler ortaya koyulur. İlk izlenimler kişisel hayatımızda olduğu gibi iş hayatımızda da oldukça büyük önemi vardır. İşverenler sorduğunuz sorulardan konuşma tarzınıza hatta el ve kol hareketlerinize bile dikkat ederek işe alımlarınıza karar veriyor. Peki iş görüşmelerinde nelere dikkat ederek hayalinizde ki işe kavuşabilirsiniz sizin için derledik.

    İyi İş Görüşmesi İçin İyi Başlangıç

    İyi bir iş görüşmesi gerçekleştirebilmek için mutlaka iyi bir giriş yapmamız gerekiyor. İş görüşmesinin gerçekleşeceği oda ne kadar gergin bir havaya sahip olursa olsun mutlaka selam vererek görüşmeye başlayın. Hatta sınırlı sohbet konuları açarak ortamdaki soğuk havayı ısıtabilirsiniz. Hatta iş verene iltifat ederek iyi bir izlenim sağlayabilirsiniz. Ancak yine de çok dikkatli olmalı iltifatların dozunu iyi ayarlamalısınız.

    İş görüşmeleri işveren sorar aday cevaplar şeklinde gerçekleşiyor. Ancak hazırladığınız farklı sorularınızı iş vereninize sorarak iyi bir izlenim sağlayabilirsiniz. Kendi beklentilerinizi sormanız çok doğaldır, bundan çekinmeyin. Bilmediğiniz bir konu hakkında soru yöneltildiği zamanlarda susmayın. Her zaman bir fikir dile getirin. Zayıf noktalarınızı saklamayın her zaman dürüst olun.

    Doğru Beden Dili Kullanın

    İş görüşmelerinde beden dilinin oldukça büyük önemi bulunuyor. Beden diliniz iş verenler tarafından dikkatlice inceleniyor. Böylece stresle nasıl başa çıkabildiğiniz anlaşılıyor. Aslında iş görüşmelerimiz sırasında gereksiz heyecan yapmak bizi eksiye götürüyor. Bu nedenle iş görüşmelerimizden önce belki pratik yapmak veya bitki çayı tüketerek daha sakin kalmaya çalışmalıyız.

    Maaş beklentinizi dile getirmeden önce mutlaka karşı taraftan maaş teklifini söylemesini bekleyin. İlk adımı sizin atmanız büyük bir yanlış olabilir. Kafanızda bir rakam belirleseniz bile önceliği karşı taraftan bekleyin.  Kendinizi ifade ederken acele etmeyin her zaman akıcı ve tane tane konuşmaya özen gösterin. Düzgün bir diksiyon iş görüşmelerinde oldukça önemlidir.