Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Bu Mesleğe Sahip Olanlar İşsiz Kalmıyor!

    Bu Mesleğe Sahip Olanlar İşsiz Kalmıyor! En Kolay İş Bulunan Mesleklerin Listesi

    Bu Mesleğe Sahip Olanlar İşsiz Kalmıyor!

    Bu Mesleğe Sahip Olanlar İşsiz Kalmıyor!

    En Kolay İş Bulunan Mesleklerin Listesi Sürekli iş ilanı yayınlayan İŞKUR Ekim ayının sonuna ermesiyle tam tamına 1 milyon 11 bin 750 kişinin ise yerleşmesine vesile oldu. İŞKUR verilerine göre en fazla ise yerleştirme yapılan meslekler ise; turizm ve otelcilik elemanı, silahsız özel güvenlik görevlisi, satış danışmanı/uzmanı olarak belirlendi.

    İŞKUR (Türkiye İş Kurumu) tarafından en fazla işe yerleştirilen meslekler belli oldu. İŞKUR vasıtasıyla Ekim ayında 68 bin 734 erkek, 46 bin 727 kadın olmak üzere ülke genelinde toplamda 115 bin 461 birey işe yerleştirilmiş durumda.

    Yılbaşından Ekim ayının sonuna kadar geçen süreçte İŞKUR işe girmek isteyenler için aracılık ettiği kişi sayısı 1 milyon 11 bin 750’ye ulaşım durumda.

    İşe alım en fazla İstanbul’da yapıldı

    Ocak ile Ekim arasında en fazla işe yerleşme oranı 204 bin 245 kişi ile İstanbul oldu.

    İstanbul’un ardından ise 79 bin 643 kişi ile Ankara takip ederken, 53 bin 943 kişiyle İzmir arkasından geliyor daha sonra 53 bin 300 kişiyle Bursa, ardından da 43 bin 299 kişiyle Kocaeli geliyor.

    Bu dönemde en az işe yerleşim yapılan il ise 325 kişi ile Ardahan, 456 kişi ile Hakkari, 635 kişi ile Gümüşhane ve 705 kişi ile Kilis olarak belirlendi.

    Peki en fazla işe yerleşim yapılan meslekler hangileri oldu?

    İŞKUR vasıtasıyla yılbaşında Ekim ayına kadarki dönemde en fazla işe yerleştirme sanayi sektöründe “imalat” alanı olduğu belirtildi.

    Ayrıca en fazla işe yerleştirmenin yapıldığı meslekler ise; turizm ve otelcilik elemanı, silahsız özel güvenlik görevlisi, satış danışmanı ve satış uzmanı olduğu İŞKUR tarafından belirtildi.

    İŞKUR 236 bin açık iş ilanı olduğunu ilan etti

    Üstelik iş veren kişiler tarafından İŞKUR’a Ekim ayında tam 236 bin 365 açık iş ilanı iletildi. Yılbaşından itibaren Ekim ayına kadarki döneminde alınan iş başvuru sayısı ise İŞKUR tarafından gelen verilere göre 2 milyon 269 bin 272 olduğu belirtildi. Söz konusu olan bu veriler kayıtlara da geçti.