Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Geniş Gözenekleri Ortadan Kaldırma

    Geniş Gözenekleri Ortadan Kaldırma: Geniş Gözenekleri Ortadan Kaldırma Mümkün mü? Geniş Gözenekleri Ortadan Kaldırmak İstiyorum!

    Geniş Gözenekleri Ortadan Kaldırma

    Geniş Gözenekleri Ortadan Kaldırma: Geniş Gözenekleri Ortadan Kaldırma Mümkün mü? Geniş Gözenekleri Ortadan Kaldırmak İstiyorum!

    Geniş gözenekler toz, kir, kozmetik, hava kirliliği gibi zararlı etkenlerin cilt geçirgenliğini kolaylaştırması nedeniyle akne oluşumuna da neden olmaktadır. Cildinizdeki gözenekleri sıkılaştırıp azaltarak yumuşak ve genç bir görünüm elde edebilirsiniz. Eğer doğru nemlendiriciyi kullanmıyorsanız ve düzenli maske ve peeling yapmıyorsanız gözeneklerinizin büyümesini önlemeniz gittikçe zorlaşacaktır. Özellikle 30 yaşından sonra cildin kendini yenilemesine de yavaş yavaş azalmaya başlamaktadır, doğru nemlendirici kullanımı, düzenli maske ya da peeling kullanımı ile gözeneklerinizin büyümesini engelleyebilirsiniz.

    Geniş Gözenekleri Ortadan Kaldırma

    Yaz aylarının gelmesi ile cildiniz daha fazla bakıma ihtiyaç duymaktadır. En önemlisi düzenli olarak güneş kremi kullanmanız gerekmektedir. Cildinizin yenilenmesine faydası olacak önerilerimiz işte burada;

    • Öncelikle gözeneklerinizi kirden arındırmalısınız. Bir tencerede kaynak olmayacak şekilde su ısıtıp ardından suyun buharını yüzünüze dayanabildiğiniz kadar (min. 3 – 5 dk yeterli olabilir) tutabilirsiniz. Bu şekilde gözeneklerinizi arındıracaksınız.
    • Küçük bir havluyu limon suyuna batırmanızın ardından yüzünüze koyun. Havluyu ortalama 1 dk kadar yüzünüzde bekletin ve yüzünüzü ılık suyla durulayın. Son aşamada ise 30 sn kadar yüzünüzde buz gezdirmeyi ihmal etmeyin. Limon suyu ve buz ile gözeneklerinizin sıkılaşmasını sağlayabilirsiniz.
    • Gözeneklerinizi sıkılaştırmak için maskelere de başvurabilirsiniz. Yarım kase kadar yoğurdun içerisine 1 adet salatalık ve 3 çay kaşığı kadar kaymak ilave edebilirsiniz. Karışımı yüzünüze masaj yaparak yedirebilir ve 5 dk kadar beklettikten sonra soğuk suyla durulayabilirsiniz.
    • Yüzünüzü düzenli olarak temizlemeye dikkat edin. Her gün sabah ve akşam yıkamaya özen gösterin, haftada 1 kez de ölü deriden arındırmak için peeling uygulayın.
    • Eğer makyaj yapıyorsanız fondöten kullanımınızı minimumda tutmaya çalışın. Özellikle mineral ürünleri kullanabilirsiniz. Yağsız ve su bazlı kozmetik ürünleri tercih edin ve makyajınızı mutlaka temizleyin.
    • Kullandığınız cilt bakım ürünlerini kolajen üretimini arttıracak ve cilt elastikiyetini yükseltecek ürünlerden seçmeye özen gösterin
    • Yediğiniz her şey cildinizi doğrudan etkiler. Trans yağ içeren yiyeceklerden uzak durmaya özen gösterin, içerisinde saf zeytinyağı bulunan ürünleri tüketebilirsiniz. Özellikle taze balık cilt için oldukça faydalıdır.
    • Cilt bakımınızı destekleyecek ve gözeneklerinizi sıkılaştıracak maske önerimi

    Malzemeler ve yapılışı

    1 Yumurta akı

    1 Tatlı kaşığı bal

    1 Tatlı kaşığı limon suyu

    Öncelikle yumurtanın akını beyazlaşıp köpük köpük olana kadar iyice çırpın. Ardından içerisine balı koyup tekrar kısa bir süre çırpıyoruz, limon suyu ve çiçek yağını da ilave ederek iyice karıştırıyoruz. , İçerisine balı koyup tekrar çırptıktan sonra limon suyunu ilave edin ve iyice karıştırın. Daha sonra pamuğa bir parça dökerek yüzünüze ve dekolte bölgenize sürün, Yüzünüz kuruduktan sonra biraz daha bekleyip yıkayın. Bu maskeyi haftada 2 kere uygulamanızı öneririz.