Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    E-Spor Lisansı almak artık çok kolay

    E-Spor lisansı çıkarmak isteyenlerin bu lisansa çok kısa bir süre içerisinde sahip olmasına imkân tanındı. İşte 5 dakikada E-Spor lisansı çıkartmanın formülü

    E-Spor lisansı çıkarmak isteyenlerin

    Türkiye’de E-Spor her hecen gün yaygınlaşmaya ve büyümeye devam ediyor. Birçok bilgisayar oyununun içerisinde olduğu E-Spor’a ilgi gün geçtikçe artıyor.

    Birçok oyuncu artık E-Spor’u profesyonel bir meslek olarak görüyor. Resmi müsabakalara katılım için ise Lisans zorunluluğu olabiliyor. E-Spor lisansı çıkarmak isteyenlerin bu lisansa çok kısa bir süre içerisinde sahip olmasına imkân tanındı.

    E-Devlet üzerinden E-Spor lisans başvurusu

    E-Spor alanına ilgisi olanların büyük merak ettiği Sporcu Lisansı arttık E-devlet üzerinden çıkartılabiliyor.

    Öncelikle yapmanız gereken E-devlet sistemine girmek olacaktır. Sonrasında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hazırlanan Spor Bilgi Sistemini arayarak bu uygulamaya giriş yapacaksınız.

    Açılan Spor bilgi sayfasının sol tarafında yer alan menülerden Başvurular bölümünden E-Lisans sekmesini tıklıyoruz. Açılan ekranda daha önce lisans aldıysanız aldığınız o lisansların listesini görebilirsiniz.  Üst kısımda yer alan Yeni Başvuru sekmesini tıklıyoruz. Gelen bilgilendirme yazısını okuyor ve kutucuğu işaretleyerek sonraki adıma geçiyoruz.

    Gelen ekranda lisans türünü Ferdi Lisans olarak seçiyoruz. Federasyonun bölümünden Türkiye E-Spor Federasyonunu seçiyoruz. İl ve İlçe seçimi de yaptıktan sonra bir sonraki aşamaya geçiyoruz.  

    Gelen ekranda Sağlık beyanını onaylıyoruz. Gerekli durumlarda Sağlık ocağına giderek sporcu sağlık raporu almamız gerekebilir. Sağlık beyanının onayladıktan sonra bir sonraki aşamaya geçiyoruz.  

    Spor dalı olarak E-SPOR seçiyoruz ve ilerliyoruz.  Son olarak gelen bu ekranda bilgilerimizi kontrol ediyoruz eksik ve yanlış bilgi var ise düzeltiyoruz eğer tüm bilgiler doğru ise başvuruyu kaydet diyoruz ve işlemi bitiriyoruz.

    Bu işlemin ardından İlgili Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından E-Lisans başvurunuzun onaylanmasını bekliyorsunuz.

    Genelde 1 iş günü içerisinde onay geliyor. Eğer eksik bir bilgi var ise başvurunuz red edilebiliyor. Genelde sağlık raporu kısmında red geliyor bunun için mutlaka öncesinde gidip sağlık ocağından sporcu sağlık raporunu e devlete işletmeniz işleminizi hızlandıracaktır.

    Sporcu Lisansıma nasıl erişirim

    Tüm işlemler bitti ve onay mesajı geldi. Şimdi sıra geldi yine sistem üzerinden lisansımıza ulaşmak kalıyor. Yine bu işlemi E-Devlet kapısı üzerinden yapabiliyoruz. E-Devlet kapısına giriş yapıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Bilgi Sistemine geçiş yapıyoruz. Buradan sırası ile Sol menüde yer alan Sporcu sekmesi üzerinden Lisanslarım kısmana tıklama yapıyoruz. Buradan tüm lisanslarımızı görebiliyoruz. Lisans kartını görüntüle sekmesine tıkladığımızda fotoğraflı, kare kodlu sporcu lisansımız karşımıza çıkıyor. Printer üzerinden çıktısını alarak lisansımızı kullanmaya başlıyoruz.

    Kulüp E-Spor Lisansı nasıl alınır?

    Ferdi değilde kulüp üzerinden spor lisansı çıkartmak istiyorsanız bu işlemi de spor kulübünüzle birlikte yapmanız gerekiyor. Ferdi lisansı kendiniz kulüp lisansı ise kulüp yetkililerinin onayı ile çıkartılabiliyor.