Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    KPSS’li ve KPSS’siz MSB personel alımı başladı! Bu bölümlerin mezunları yaşadı!

    KPSS’li ve KPSS’siz MSB personel alımı başladı! Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kapsamında 57 personel alımı yapılacak ve bu alımlar çeşitli pozisyonlar için aranan uzman personellerden oluşacak.

    KPSS’li ve KPSS’siz MSB personel alımı başladı! Bu bölümlerin mezunları yaşadı!

    KPSS’li ve KPSS’siz MSB personel alımı başladı!  Milli Savunma Bakanlığı, kadrosunu güçlendirmek ve gerekli personeli temin etmek amacıyla 57 sözleşmeli bilişim çalışanı alımı yapmaya hazırlanıyor. Bu alımlar, adayların KPSS puanlı veya puansız başvuru yapabileceği esnek bir süreçle yapılmaktadır. Detaylar haberimizde!

    İşe alım kontenjanlarının dağılımı ve başvuru koşullarına ilişkin bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz. Bu alımlara kimlerin başvurabileceği ve başvuru süreci hakkındaki bilgileri sizlerle paylaşacağız. Bu önemli işe alım duyurusunun detaylarını inceleyerek başvuru yapabilirsiniz.

    Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kapsamında 57 personel alımı yapılacak ve bu alımlar çeşitli pozisyonlar için aranan uzman personellerden oluşacak. Başvuru sürecinde adaylardan hangi koşulların istendiği konusunda bilgi paylaşıldı.

    Kontenjanlar Belli Mi?

    Personel alımı kontenjanları şu şekilde belirlenmiştir:

    – 1 ağ ve güvenlik uzmanı

    – 3 ağ yönetimi uzmanı

    – 1 kıdemli ağ yönetimi uzmanı

    – 1 kıdemli ağ ve güvenlik uzmanı

    -1 Android mobil geliştirme uzmanı

    – 1 siber güvenlik uzmanı

    – 1 iOS mobil uygulama geliştirme uzmanı

    – 6 Java yazılım uzmanı

    – 4 iş analisti uzmanı

    – 9 sistem uzmanı

    – 1 yapay zeka uzmanı

    – 1 kıdemli siber güvenlik uzmanı

    – 2 siber operasyon merkezi uzmanı

    – 1 kıdemli sistem uzmanı

    – 2 şirket yazılım mimarı

    – 5 proje yöneticisi

    – 1 sistem çözüm mimarı

    – 1 veri bilimi uzmanı

    – 1 penetrasyon uzmanı

    – 1 veritabanı ve iş analizi uzmanı

    – 3 Veri tabanı uzmanı (PostgreSQL)

    – 3 Veri tabanı uzmanı – Oracle

    – 1 Web Önyüz geliştirme uzmanı

    – 5 yazılım uzmanı (Asp.Net)

    – 1 analiz ve tasarım yazılımı uzmanı.

    Başvuru Kriterleri Nelerdir?

    Eğitim koşulu yönünden başvuru sahiplerinin lisans derecesine sahip olmaları beklenmektedir. Bu bağlamda fakültelerin bilgisayar, yazılım, elektrik mühendisliği, endüstri mühendisliği, elektronik/elektronik mühendisliği, elektronik iletişim ve bilgisayar bilimleri gibi dört yıllık bölümlerden mezun olmaları gereklidir. KPSS şartı da aranmakta olup, başvuru sahibinin lisans düzeyinde 2022 veya 2023 yılında yapılan KPSS sınavından KPSSP3 puan kategorisinde en az 70 puan almış olması şarttır. Ayrıca son 5 yıl içinde yapılmış bir yabancı dil sınavından İngilizce puanı almış olmak gerekir.

    KPSS puanı olmayan adaylar da başvuruda bulunabilir. Bu durumda MSB işe alım puanı 70 olarak belirlenir. Değerlendirmede KPSS puanı %70, YDS puanı %30 olarak dikkate alınır. Başvurular 9 ile 24 Ekim 2023 tarihleri ​​arasında yapılacak olup, bu başvurular yalnızca Milli Savunma Bakanlığı PERTEM sistemi üzerinden kabul edilecektir.