Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Şeker Detoksu Nedir, Nasıl Yapılır?

    Şeker Detoksu! İyi de nedir bu şeker detoksu? Merak etmeyin hem sağlığınıza kavuşmanız için hem de daha sağlıklı bir hayat alışkanlığı edinmeniz için araştırdık.

    Şeker Detoksu! İyi de

    Sık sık tatlı krizlerine giriyor ve bununla yaşamaktan memnun musunuz? Ya da siz de mi çikolata seversiniz? Haklısınız çünkü şekersiz yaşanamaz. Acaba gerçekten de öyle mi? Sağlığınıza dikkat etmek istiyorsanız uzak durmanız gereken en önemli tatmin aracı: Şeker. Neden böyle diye merak ediyorsanız eğer, ölçüsüz şeker tüketiminin zararlarını şu şekilde sıralayabiliriz; ciddi bağımlılık yapar, kronik baş ağrısı gibi kronik hastalıkları tetikler, diyabet riskini artırır, kronik yorgunluk sebebidir, obeziteye kapı aralıyor ve son olarak da yaptığı bağımlılık sonucunda depresyona bile sebep olabiliyor.

    Evet, bu masum şeker tanelerinden kendinizi arındırmak ve daha sağlıklı bir hayata adım atmak için yapmanız gereken şey çok basit: Şeker Detoksu! İyi de nedir bu şeker detoksu? Merak etmeyin hem sağlığınıza kavuşmanız için hem de daha sağlıklı bir hayat alışkanlığı edinmeniz için araştırdık.

    Şeker detoksu, vücudunuzda biriken zararlı şeker kalıntılarından tamamen arınması için yapılan 21 günlük döngü anlamına gelir. Bu süreçte hazır şeker türevi hiçbir ürün tüketmemelisiniz. Şeker krizine tutulduğunuzu hissettiğiniz zamanlarda kendinize çeşitli meyvelerle ya da doğal ayrıca zararsız pekmezli süt ya da ballı süt gibi içeceklerle yardımcı olabilirisiniz.

    Şimdi Sıra Geldi Uygulamaya

    Vücudunuzu şekerden arındırmak ve daha sağlıklı yaşam tarzı edinmenize yardımcı olacak o soruyu sorabiliriz artık, şeker detoksu nasıl yapılır? Maddeler halinde sıralayarak inceleyelim.

    1. Detoks süresince, dengeyi sağlamak adına, günde üç litreye yakın su içmelisiniz.
    2. Hazır gıdalar, paketlenmiş yiyeceklerden uzak durmalısınız,
    3. Tatlandırıcı içeren içeceklerden (meyveli maden suları dahil) uzak durmalısınız,
    4. Alacağınız ürünler için “içerik okuma” alışkanlığı edinerek şeker içerek ürünlere ara vermelisiniz,
    5. Evinizde deneyebileceğiniz şekersiz tariflerin yanı sıra bu süreçte çeşitli meyvelerden destek alabilirsiniz,
    6. Aklınıza şekerin gelmemesi için gününüzü planlamalı, içerisine bolca hareket eklemelisiniz,
    7. Ara öğünlerde sağlıklı atıştırmalıklar tercih edebilirsiniz, örneğin hurma bu süreçte size çok yardımcı olacaktır.

     

    Sağlığınız adına hayatınızda en az bir kere bile olsa mutlaka uygulamanız gereken şeker detoksunu sizler için araştırıp anlattık. Hayatınızı dilediğiniz şekilde yaşayabilmeniz adına en önemli etkenin “sağlıklı olmak” olduğunu unutmayın.