EBYÜ ile KÜRE Arasında İş Birliği Görüşmesi

BAYKAR Teknoloji İletişim Danışmanı Doğan Eşkinat, KÜRE Dijital Bilgi Kaynağı projesi kapsamında EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akın Levent’i ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2025 21:11
Haber Güncellenme Tarihi: 25.12.2025 21:13
Kaynak: Haber Merkezi
EBYÜ ile KÜRE Arasında İş Birliği Görüşmesi

BAYKAR Teknoloji İletişim Danışmanı Doğan Eşkinat, “KÜRE Dijital Bilgi Kaynağı” projesi kapsamında Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) Rektörü Prof. Dr. Akın Levent’i makamında ziyaret etti. Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette karşılıklı hediye takdimi yapılırken, KÜRE sistemi hakkında genel bir değerlendirme gerçekleştirildi. Ayrıca EBYÜ ile KÜRE Dijital Ansiklopedi Platformu arasında yapılması planlanan iş birliği protokolünün ayrıntıları ele alındı.

Ziyaretin ardından Doğan Eşkinat tarafından, KÜRE Dijital Bilgi Kaynağı uygulamasına ilişkin kapsamlı bir sunum yapıldı. Rektörlük toplantı salonunda düzenlenen sunuma; EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. A. Ercan Ekinci ve Prof. Dr. Adem Başıbüyük, Genel Sekreter Doç. Dr. M. Cihat Özgenel, Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Emre Yavuz, Müdür Yardımcısı ve T3 Vakfı İl Sorumlusu Öğr. Gör. N. Oğuzhan Akoğuz ile Kurumsal İletişim Koordinatörü Öğr. Gör. Kübra Pamukçuoğlu katıldı.

Sunumda, KÜRE Dijital Bilgi Kaynağı’nın çalışma prensipleri, üniversitelerde bilgiye erişim süreçlerine sağlayabileceği katkılar ve dijital içerik yönetimi konuları ayrıntılı şekilde ele alındı. Rektör Prof. Dr. Akın Levent, sistemin işleyişine ilişkin yönelttiği sorularla KÜRE’nin üniversite bünyesinde hangi alanlarda kullanılabileceği konusunda bilgi aldı.

Rektör Prof. Dr. Akın Levent, bilgi çağında dijital bilgi kaynaklarının stratejik önemine dikkat çekerek,
KÜRE gibi uygulamalar, bilginin güvenilir, hızlı ve sistematik bir şekilde erişilebilir olmasına önemli katkı sunmaktadır. Üniversiteler açısından bu tür dijital platformlar hem akademik üretimi desteklemekte hem de öğrencilerimizin nitelikli bilgiye erişimini güçlendirmektedir” ifadelerini kullandı.

Karşılıklı görüş alışverişiyle devam eden toplantı, yapılan değerlendirmelerin ardından sona erdi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.