Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Zeytin çok tuzluysa çözüm basit

    Zeytin çok tuzluysa çözüm basit: Zeytindeki tuzu hızla uzaklaştıran bir yöntem bulundu. Zeytindeki fazla tuz nasıl giderilir?

    Zeytin çok tuzluysa çözüm basit

    Zeytin çok tuzluysa çözüm basit. Zeytin, yaz kış fark etmeksizin kahvaltıların baş tacı olarak tabir edilir. Ancak zeytindeki tuz bazen çok fazla olabilmekte ve sağlığımız açısından bu durum tehlike yaratabilmektedir. Peki zeytindeki fazla tuzun uzaklaştırılması için pratik bir yöntem ve uygulama var mıdır? Varsa nasıl yapılmalıdır?

    İşte merak edilen ve mutlaka uygulamanız gereken o pratik yöntemler!

    Zeytin vücudumuza fayda sağlayan en sağlıklı besinlerdendir. Zeytin yeterli ve doğru tüketildiğinde; uzun süre tok hissetmenizi sağlar, kalp sağlığını mükemmel şekilde korur, sindirimi kolaylaştırır, saçları, cildi ve tırnakları besler. Ancak zeytinler bazen çok tuzlu olmakta ve tüketilmesi güç hale gelebilmektedir. Aşırı tuz tüketimi vücudumuzun sağlığını olumsuz etkiler. Bu nedenle zeytindeki fazla tuz, zeytinin tüm faydalarını yok edebilir. Bu durumda fazla tuzun uzaklaştırılması için birçok yöntem kullanılmaktadır. Ancak biz sizin için en etkilisini derledik! İşte zeytinlerdeki fazla tuzu gidermenin en pratik 2 yolu…

    Sirkeli Suda Bekletme Yöntemi

    Yüksek tuzluluktaki sıvıların tuzdan arındırılması için birçok yöntem vardır. Ancak bunlardan en etkilisi sirkeli suda bekletme yöntemidir. Aşırı tuzlu zeytinleri sirkeli su içerisinde bekletip tuz miktarını önemli oranda azaltabilirsiniz. Yapmanız gereken ise çok basit!

    İlk olarak tuzlu zeytinleri kapaklı bir kaseye koyun. Daha sonra zeytinlerin üzerini kaplayacak şekilde su ve elma sirkesi ya da üzüm sirkesi ekleyin. Daha sonra kapağı kapatın. Zeytinleri sirkeli su dolu bir kapta birkaç gün buzdolabında bekletin. Bu aşamada sirkeli su zeytinlerin içine nüfuz eder ve fazla tuzu kolayca serbest bırakır. Daha sonra zeytinleri bol su ile iyice yıkayarak kullanabilirsiniz. Bu pratik sirke-su yöntemi sayesinde ekstra tuzlu zeytinleri kolaylıkla tuzsuz zeytine dönüştürebilirsiniz. Afiyet olsun!

    Suda Bekletme Yöntemi

    Eğer evde sirkeniz yoksa, tuzlu zeytinleri sadece suya basarak da tuzundan arındırabilmeniz mümkün. Bunun için zeytinleri su dolu kabın içerisinde bir gece beklemeniz yeterli olacaktır. Sonrasında suyunu süzüp tüketebilirsiniz. Az tuzlu zeytin için ise bekleme süresini kısa tutmanız kâfidir.