Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Hava Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Yaşlanmaya Karşı Doğal Yöntemlerle Savaş Açın!

    Doğru zamanda başladığınız ve düzenli olarak devam ettiğiniz bazı alışkanlıklarınız sayesinde siz de yaşlanmayı geciktirebilirsiniz.

    Doğru zamanda başladığınız ve

    Yaratılış gereği doğar, yaş alır ve ölür. İnsanların belki de en çok korktuğu ve birçok farklı yöntemle tedbir almak istediği durum ise şüphesiz yaşlanmaktır. Yaşlanma karşıtı olarak birçok yöntem ve estetik operasyon yer alsa da bunlar oldukça maliyetli ve doğal olmayan yöntemler olmaktadır. Doğru zamanda başladığınız ve düzenli olarak devam ettiğiniz bazı alışkanlıklarınız sayesinde siz de yaşlanmayı geciktirebilirsiniz. İşte o harika alışkanlıklar…

    1. Günlük makyaj oranınızı azaltın. Zamanla cilde biriken makyaj, gözeneklerin tıkanmasına ve cildin nefes alamayarak yaşlanmasına sebep olur.
    2. Yaz – kış her mevsim mutlaka güneş koruyucu kullanın. Güneş korucu, güneşin cildinize verdiği zararı önlemede en büyük yardımcınız olacaktır.
    3. Güzel bir cilt için uyku düzeni de oldukça önemli. Günde mutlaka en az 7 – 8 saat uyuyun.
    4. Nasıl sizin su içmeye ihtiyacınız varsa, cildinizin de nemlenmeye ihtiyacı var. Bu yüzden cildiniz için doğru nemlendiriciyi bulun ve düzenli olarak kullanın.
    5. Asitli içecekler, aşırı yağlı gıdalar, sigara ise cildinizin gizli düşmanlarından. Siz fark etmeden birçok zarar veren bu alışkanlıkları olabildiğince aza indirin.
    6. Saç bakımı da oldukça önemli. Bu yüzden saçınızı her gün yüksek ısıya maruz bırakmayın ve saçlarınızı ıslakken değil nemliyken tarayın.
    7. Dondurma ve çikolata gibi yiyeceklerin yerine meyve tüketme alışkanlığı edinin.
    8. Mutlu ve düzenli bir cinsel hayat da cildinize ışıltı verecektir.
    9. Günlük cilt temizliğinizi aksatmayın. Hiç makyaj yapmasanız bile cildiniz gün içerisinde birçok toza ve kirli havaya maruz kalıyor. Akşamları mutlaka temizleyin ve haftada 1 – 2 kere maske yapın.
    10. Sizi strese sokan her şeyden ve herkesten uzak kalmaya çalışın.

    Tüm bu alışkanlıkları, hayatınızda düzene koyarsanız hem daha genç görünecek hem de yaşlanmanızı geciktireceksiniz. Yaşınıza uygun kozmetik bakım ürünlerini tercih etmeniz de oldukça önemli. 35 yaş 45 yaş gibi gruplara ayrılan ürünleri cilt tipinize uygun olarak tercih edip düzenli kullanım yapmanız önerilir. Böylece bıçak altına yatmaktan ve birçok para harcamaktan da kurtularak doğal bir güzelliğe sahip olursunuz.