Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Whatsapp’tan Gelen ‘Merhaba’ Mesajına Dikkat!

    Whatsapp’tan Gelen ‘Merhaba’ Mesajına Dikkat! Yanıt Verirseniz Başınıza İş Alabilirsiniz!

    Whatsapp’tan Gelen ‘Merhaba’ Mesajına Dikkat!

    WhatsApp’tan gelen ‘merhaba’ mesajlarına dikkat Edin! E-ticaret dolandırıcılığı yükseliyor. İşte yapılan tuzaklar ve dikkat etmeniz gerekenler…

    Son dönemde, yabancı numaralardan gelen ve “Merhaba” ile başlayan mesajlar artış gösteriyor. Webtekno’dan Dilara Ok, bu tür bir mesaj aldıktan sonra yaşanan deneyimini paylaşıyor. Haberlere göre, bu mesajlar arkasında e-ticaret sitelerinde yapılan ürün yorumları ve beğenilerine yönelik sahte taktiklerin olduğu anlaşılıyor. +1 (575) ile başlayan numaralardan gönderilen “Merhaba” mesajlarının ardında yapay zeka bulunuyor. Mesajı yanıtlamadıkça ana konuya geçilmiyor. İletişim Telegram’a kaydırılmadan önce uygulamanın kullanılıp kullanılmadığı soruluyor. Ardından 3 ürün gönderilip beğenmeniz ve bu beğeniyi kanıtlamanız isteniyor. Ardından WhatsApp konuşması sonlanıyor ve Telegram’da iletişime geçilecek kişinin linki gönderiliyor. Dolandırıcılar, stok fotoğraflar kullanıyor ve mesajlarında bozuk Türkçe kullanarak gerçek kişiliklerini gizliyorlar. Belirtilen ‘görevleri’ tamamladıktan sonra para gönderiyorlar. 50 TL’yi hesaba yatırdıktan sonra ekran görüntüsü talep ediyorlar ve yeni linkleri veriyorlar. Beğeni yapılacak üç link içinse 30 TL ödeme yapılacağını söylüyorlar ve gerçekten yapıyorlar.

    WhatsApp Üzerinden Gelen ‘Merhaba’ Mesajlarının Sonu Sahte Yorumlardan Para Talebine Kadar Varıyor!

    Dolandırıcılar, yasal gibi görünmek amacıyla web sitesi linki göndererek insanlara sahte bir profesyonellik sunuyorlar. Her gün 28 beğeni ile 600 TL kazanabileceğinizi söylüyorlar, ancak aslında sizi tuzağa düşürmeye çalışıyorlar. EFT işlemi sırasında adı geçen kişiye Instagram’dan ulaşıldığında, para gönderen kişinin aslında bir yapay zeka ile konuştuğu anlaşılıyor. Dolandırıcılara, beğeni ve yorum yapan kişilere para göndermeleri gerektiği anlatılıyor ve bu işlem gerçekleştiriliyor. Gün içinde farklı hesaplara toplamda yaklaşık 2 bin TL’ye yakın para gönderildiği belirtiliyor. Yapılan transferlerin ücreti ise gün sonunda alınıyor. Dolandırıcılara cevap veren kişi, aslında bir yapay zeka ile konuşuyor ve bu görüşme sadece para transferi için gerçekleştiriliyor.

    Nasıl Ulaşıyorlar?

    “Merhaba” mesajlarının kaynağı ve kişisel bilgilerinizi kimin, ne şekilde çaldığı belirsiz. Bu nedenle bilinmeyen numaralardan gelen mesajlara cevap vermek riskli olabilir. Zira bazı sahte hesaplar, sadece para istemek için sizi tuzağa çekebilir. Bu tür tuzaklardan korunmak için dikkatli olmak ve bilinmeyen numaralardan gelen mesajlara karşı tedbirli davranmak önemlidir.