Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Türkiye’nin ilk uzay yolcusu Belli Oldu

    Türkiye’nin  ilk uzay yolcusu kim olacak konusu oldukça merak konusuydu.

    Türkiye’nin ilk uzay yolcusu Belli Oldu

    Türkiye’nin  ilk uzay yolucusu kim olacak konusu oldukça merak konusuydu. Belli oldu. Türkiye’nin ilk uzay yolcusunun Alper Gezeravcı olacağı açıklandı. Herkes tarafından gururla tebrik edilen Alper Gezeravcı “harika” hissettiğini açıkladı.

    Gezeravcı ayrıca “Tarihimizde ilk kez gerçekleştirilen görevde ülkemi temsil edebilmenin sorumluluğunu ve ayrıcalığını taşıyorum” diyerek ne kadar gururlu olduğunu belirtti.

    Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) gidecek tüm Avrupa’yı kapsayan ilk ticari astronot misyonu olan Axiom Mission 3 (Ax-3), astronotlar Michael Lopez-Alegria, Walter Villadei, Marcus Wandt ve uçuşa Türkiye’den katılacak ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı’nın katılımıyla gerçekleştirileceği açıklandı.

    Alper Gezeravcı Kimdir?

    Alper Gezeravcı 2 Aralık 1979 yılında Mersin’de dünyaya geldi.. ABD Hava Kuvvetleri Teknoloji Enstitüsü Harekat Araştırması’nda yüksek lisansını tamamladı. Asıl mesleği  F-16 pilotudur. Ayrıca Standardize Filo Akademik Kol Komutanlığı görevini yapmaktadır. Alper Gezeravcı 21 yıl Hava Kuvvetleri Komutanlığında aktif olarak çalışmıştır.

    TEKNOFEST’te Alper Gezeravcı için basın toplantısı düzenledi. Bakan Kacır, uzaya gidecek olan ilk Türk vatandaşları pilot Alper Gezeravcı ve mühendis Tuva Cihangir Atasever ile beraber, Ankara’da devam eden uzay, havacılık ve teknoloji festivali Bakan Kacır, Türkiye’nin ilk uzay yolcularını göndermeye hazırlandıklarını belirtti bunun yanında “Biz TEKNOFEST’i ilk kez düzenlerken sadece bir havacılık festivali değil, bir uzay festivali de olmasını kararlaştırmıştık. Dedi.

    Ocak Ayında Yolculuk Başlıyor

    Gezeravcı, savaş pilotu olduğu için “hem fiziksel hem de zihinsel olarak acil durumlarda farklı senaryolarla baş etmek zorunda olduklarına işaret ederek, bu tecrübenin yaklaşık 6 aydaki eğitimlerde yeni bilgileri ele alma şansı verdiğini ve büyük fayda sağladı” açıklamasını yaptı

    Ocak 2024’te başlaması beklenen yolculuk planlanan ve yaklaşık 14 gün sürmesi beklenen uçuş, Axiom Space tarafından gerçekleştirilecektir. Bunun yanında Crew Dragon uzay aracı kullanılacaktır. Uzay aracı Florida’daki Kennedy Uzay Merkezi’nde bulunan Fırlatma Kompleksi 39A’dan büyük heyecanla kalkacak. Oradan Uluslararası Uzay İstasyonu’na uçacak. Görev tamamlandığında okyanusa düşecek. Açıklamaları yapıldı.

    Misyon, dünyanın bir bölgesinde bilimsel keşif, teknolojik ilerleme ve ticari inovasyona yönelik ortak bir bağlılığı da bu projenin temsil etmesi amaçlanıyor.