Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Türk Takımı Uluslararası Sıralamada İlk 20’ye Girdi! Taraftarlar Çılgına Döndü

    Türk Takımı Uluslararası Sıralamada İlk 20’ye Girdi! Türkiye’nin Süper Lig devlerinden biri, dünya futbolunun en önemli sıralamalarından birine adını altın harflerle yazdırmayı başardı.

    Türk Takımı Uluslararası Sıralamada İlk 20’ye Girdi! Taraftarlar Çılgına Döndü

    Kamuoyunda kendine önemli bir yer edinen Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu, 30 Eylül ile 11 Ekim 2023 tarihleri arasındaki sonuçları titizlikle değerlendirdi ve müjdeli haberi duyurdu. Türkiye’nin Süper Lig devlerinden biri, dünya futbolunun en önemli sıralamalarından birine adını altın harflerle yazdırmayı başardı.

    Uluslararası Sıralamada Hangi Takımlar Mevcut?

    UFTİF, dün 30 Eylül ve 11 Ekim 2023 tarihleri arasındaki kulüpler dünya sıralamasını kamuoyunun bilgisine paylaştı. Sıralamada zirvenin hâkimi olarak İngiliz futbolunun gururu Manchester City kendisine 304 puanla yer buldu. Bu prestijli sıralamada İspanyol devi Real Madrid ise 291 puanla ikinci sırayı elde etti. Üçüncü sırayı 254 puanla Inter Milano takımı kaparken, dördüncü basamak Portekiz ekibi Porto’nun oldu. 5. sıraya ise Mısır’dan gelen bir sürpriz konuk olan Al-Ahly takımı yerleşti.

    Ancak Türk futbolunun heyecanla ve merakla takip edilen temsilcileri ilk 10 içinde maalesef kendilerine yer bulamadılar. Türk kulüplerinin uluslararası alanda mücadele ettiği bu önemli sıralamada Türk futbolunun gözbebeği olan takımlar ilk 20 içinde kendilerine yer açtılar. Fenerbahçe, bu uluslararası çıkışıyla gurur kaynağı olmaya devam ediyor ve 196,5 puanla sıralamada 17. sırada kendine yer buldu. Türk futbolu, uluslararası sahada rekabetçi bir duruş sergilemeye devam etmektedir. Türk kulüpleri, uluslararası alanda daha da yükseklere tırmanmak için çalışmalarını sürdürmektedir.

    Fenerbahçe Gururumuz Oldu

    İlk 10 içinde Türk takımı bulunmuyor. Fakat ülkemizi temsil eden takımlar arasında Fenerbahçe en fazla puanı alarak gururumuz olmayı başardı. Yetkililer tarafından yapılan açıklamada ilk 20’nin çok büyük bir başarı olmadığı ileriki senelerde takımımızı ve ülkemizi ilk 10 içerisinde görmek istiyoruz açıklaması yapıldı.

    Diğer kulüplerin ise daha aşağı sıralamalarda bulunması sebebiyle taraftarlar tarafından tatlı bir tartışma başladı. Fenerbahçe ezeli rakibi GS taraftarına bu konuyla alakalı çeşitli göndermelerde bulundu. Taraftarlar arasında küçük çaplı bir rekabetin de bu konu temelinde yaşandığı görülüyor. İleriki senelerde tablonun ne şekilde şekilleneceği ise şimdiden merak konusu olan hususların başında geliyor.