Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Hava Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türk Kahvesi Baş Ağrısına İyi Gelir mi?

Türk kahvesinin yapımı çok önemlidir o tadı tutturmak şekerini iyi ayarlamak ve köpüklü yapmak gibi bir ok püf noktası vardır.

Türk kahvesinin yapımı çok

Türk kahvesi adını Türklerin kendine özgü pişirme yönteminden alır. Türk kahvesinin yaygınlaşması İlk olarak Yemen Valisi Özdemir Paşa´nın görev yerinde keşfetmesi ve çok beğenmesi ile başlamıştır.

Bu lezzeti hemen Osmanlı hanedanına sunmak istemiştir 1543 yılında İstanbul´a kahve çekirdeklerini getirmiştir. İlk olarak saray ve çevresinde içilen Türk kahvesi 11 yıl içerisinde herkes tarafından sevilen bir kahve haline gelmiştir.

Telvesiyle ikram edilen tek kahve çeşidi olması onu daha da özel yapmaktadır. Eşsiz kokusu ve muazzam tadı ile Türklerin geleneklerinde önemli bir yere sahiptir. Türk kahvesini diğer kahvelerden ayıran en temel özelliklerden biri ise çok ince ve küçük telvelerden oluşması ve kaynayarak pişmesidir.

Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

Türk kahvesinin yapımı çok önemlidir o tadı tutturmak şekerini iyi ayarlamak ve köpüklü yapmak gibi bir ok püf noktası vardır.

Kahvenin üç çeşidi vardır:  Sade, Orta ve Şekerli olmak üzere üç farklı şekilde yapılır bu damak zevkine göre değişkenlik gösterebilir. Kahve yapımında kullanılması gereken en uygun cezve bakır cezvedir. Hem gelenek açsından hem de ısı iletkenliği açısından bakır cezve iyi bir tercih olacaktır.

  • Sade Türk Kahvesi: Bakır cezvenize kaç kişilik olacaksa o kadar fincan su üzerine yine her bir kişi için bir çay kaşığı Türk kahvesi ekleyin tabi daha yoğun ve acı seviyorsanız bir tatlı kaşığı da kullanabilirsiniz. Daha sonra kahve ve suyun iyice birleşmesi için ocağa almadan karıştırıp kısık ateşte açtığınız ocağa asla karıştırmamak şartıyla alın. Kaynayan kahvelerin köpüklerini fincanlara dağıtıp üzerine kahveyi ekleyip servis edin.
  • Orta Şekerli Türk Kahvesi için ise hazırladığımız 1 çay kaşığı kahve ve bir fincan suya bir küp şeker ekleyebilirisiniz.
  • Şekerli kahve için de 2 tane küp şeker kullanabilirsiniz. Türk kahvesinin yanında günümüzde her ne kadar çikolata daha çok tercih edilse de yanına yakışan en güzel tatlı lokumdur.

Türk Kahvesinin Yararları

Türk kahvesinin güzelliğinin yanı sıra faydaları da bir o kadar çoktur. Başlıca faydaları kolay nefes alma, %40 ağrı kesici özelliği, diyabet ve depresyon, stres, gibi bir çok hastalığa ilaç gibi gelmektedir. Peki, Türk kahvesi baş ağrısı için faydalı bir çözüm müdür?

Türk Kahvesi Baş Ağrısına İyi Gelir mi?

Başımız ağrıdığında genelde ağrı kesiciler içip bir an önce rahatlamak isteriz ama içtiğimiz ağrı kesiciler vücudumuz için pek de iyi bir çözüm değildir bağımlılık gibi sorunlara yol açabilirler.

Ancak içerisinde bulunan kafeinin sinir sistemi uyarıcılığı özelliği sayesinde beyin damarlarını daraltıp baş ağrısını azalttığı görülmüştür. Hem vücut hem de baş ağrısı için oldukça faydalı olan Türk kahvesinin günde 1 fincan tüketilmesi gerektiği söyleniyor bu sayede zinde ve sağlıklı bir bedene sahip olursunuz.