Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Hava Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Şans Bambusu Hakkında Bilinmeyenler

    Dekorasyon amaçlı olmasının yanı sıra şans getirdiğine inanılan şans bambusu hakkında işte merak edilenler…

    Dekorasyon amaçlı olmasının yanı

    Dekorasyon malzemelerinde ilk sırada gelen bitkiler, oldukça fazla seçeneğe sahiptir. Son dönemlerde evlerde de yaygın olarak kullanılan bitkilerden biri de şans bambusu olmaktadır. Görsel olarak da harika görünen şans bambularını birçok kişi evinde tercih ediyor. Dekorasyon amaçlı olmasının yanı sıra şans getirdiğine inanılan şans bambusu hakkında işte merak edilenler…

    Asya’da ortaya çıkarak kısa sürede her yere yayılan şans bambuları evlerde en çok tercih edilen bitkiler arasında yer alıyor. Bakımının kolay olmasının yanı sıra evlere bolluk ve bereket getirdiğine de inanılan bambular, görüntüleriyle de normal saksı bitkilerinden oldukça farklılar. Tek vazoya konan 3 – 5 şans bambusu mutluluk, 2 şans bambusu aşk, 7 şans bambusu sağlık ve 8 şans bambusu servet getirileceğine inanılarak tercih edilebiliyor.

    Şans bambuları aynı zaman Feng shui tedavilerinde de kullanılır. Feng shui tedavilerine göre şans bambularını birine hediye ettiğiniz zaman şans getirdiğine inanılır.

    Şans Bambusu Bakımı Nasıl Yapılır?

    Evlerde oldukça sık tercih edilen şans bambusu bakımı da oldukça merak edilir. İster toprakta ister suda yetiştirebileceğiniz şans bambularını yaygın olarak suda tercih ederler. İnce cam vazolarda su içerisinde rahatlıkla bakabileceğiniz bambularınızı, özellikle hazır ya da arıtılmış suyla beslemeniz gerekiyor. Köklerini geçecek kadar su koymanız ve ayda bir de bu suyu yenilemeniz önemlidir. Direkt olarak gün ışığı almaktan hoşlanmazlar. Bu yüzden aydınlık olan ancak doğrudan güneş gelmeyen yerlerde daha mutlu olurlar. Kökler büyüyüp bitki genişledikçe saksı boyunu da artırabilirsiniz. İster dalları birbirine bağlayarak bakabilirsiniz isterseniz da aynı vazo içerisinde ayrı kalarak da bakabilirsiniz.

    Aynı zamanda dikkat edilmesi gereken bazı konulardan biri de bambunun yaprakları çıkmaya başladıktan sonra onlara su püskürtmeyi ihmal etmemeniz gerekir. Bambuları sabitlemek için dilerseniz aksesuar çakıl taşları kullanabilirsiniz. İstediği gibi bakımı alan şans bambuları her ay yaklaşık 2,5 cam uzar.

    İster sevdiklerinize hediye edebileceğiniz isterseniz de kendiniz bakabileceğiniz şans bambuları, görsel olarak da son derece şık görünüm sunar. Renkli ya da tek renk çakıl taşları arasına bambularınızı sabitleyerek hem dekorasyon amaçlı kullanabilirsiniz hem de bitki bakmış olursunuz.