Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Hava Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şakak ve Göz Ağrısının Sebepleri

Şakak vücutta bulunan birçok damar, sinir ve kasların yer aldığı bir bölge olduğundan baş ağrısı, göz ağrısı gibi hastalıkların oldukça sık görüldüğü bir bölgedir.

Şakak vücutta bulunan birçok

Baş ağrısı tiplerinden biri olan şakak ve göz ağrısı neden olur? Şakak bölgesi kafanın yan tarafında yer alan kulak ile göz arasındaki kalan alandır. Bu kısım başta bulunan temporal kemiğin yer aldığı bölgedir. Şakak vücutta bulunan birçok damar, sinir ve kasların yer aldığı bir bölge olduğundan baş ağrısı, göz ağrısı gibi hastalıkların oldukça sık görüldüğü bir bölgedir.

Şakak bölgesinde hissedilen ağrı çoğunlukla migren tipidir ve sinüzit nedeniyle ortaya çıkar. Ancak sadece bunlarla sınırlı kalmaz ve farklı sağlık sorunlarından da kaynaklanabilir. Şakakta hissedilen ağrının neden kaynaklandığını öğrenmek için mutlaka bir doktora danışmak gereklidir. Şakak bölgesi yalnızca ağrıyla ilişkili bölge değildir. Bu bölge aynı zamanda mimikler ve yüz kaslarıyla ilgili de birçok hastalığın veya rahatsızlığın habercisi olabilir.

Şakak Ağrısı Niçin Olur?

Şakak ağrısı en sık görülen baş ağrısı tipidir. Bu ağrısı türü pek çok sebepten kaynaklanabilir .Bunlardan bazıları stres, uyku düzensizliği, yeme bozukluğu, görme bozukluğu, alkol ve sigara tüketimidir. Bunların yanı sıra ise bazı şakak ağrıları göz problemlerinden kaynaklanabilir.

Gerilim Tipi Ağrı: Gerilim tipi baş ağrısı, en sık görülen baş ağrısı tipidir. Bu ağrı tipi çoğunlukla psikolojik sebeplerden kaynaklanır. Bunun sonucunda baş, boyun ve yüz kaslarının sürekli gerilmesi ile ortaya çıkan şiddetli baş ağrısıyla kendini gösterir.

Migren: Migren, beyinde bulunan sinirler ve kan damarlarında oluşan ani değişiklikler sonucu kendini gösteren bir baş ağrısı tipidir. Migrenli hastalarda reflekslere duyarlı olan bir sinir sistemi bulunur ve refleksler, dış çevredeki bazı faktörler ile kendini gösterebilir. Bunlardan en sık görülen ışığa ve sese olan duyarlılıktır.

Sinüzit: Burun çevresinde yer alan kemiklerin hava boşluklarının tıkanmasıyla ortaya çıkar. Çoğunlukla ateş, burun tıkanıklığı, göz ve baş ağrısı ile kendini gösterir.

Göz Problemleri: Göz ağrısı, gözlük reçete değişikliği, gözde bulunan yaralar ve yaralanmalar şakak ağrısına neden olabilir.

Boyun Problemleri: Boyunda bulunan sinirlerin iltihabı ve boyun kaslarında oluşan yırtıklar ve yaralanmalar şakak ağrısına sebep olabilir. Bunlar şakak ve göz ağrısı neden olur sorusunun cevaplarından birkaçıdır

Servikojenik Baş Ağrısı: Omurlarda meydana gelen aşırı hareket sonucu kireçlenmeyle ortaya çıkar. Bu ağrı tipi boyundan kaynaklanır ve şakak ağrısına sebep olur.

Şakak Ve Göz Ağrısı Nasıl Geçer?

Baş ağrısı gibi pek çok sebeplerden kaynaklanan şakak ve göz ağrısına iyi gelen şeylerin başında düzenli uyku yer alır. Bunun yanı sıra diyet, stres kontrolü, düzenli göz kontrolü de önem taşır. Bunların yanı sıra tedavi olmak da etki edecektir.

Ani başlayan ağrı için soğuk veya buz kompleksi de kısa süreli etki gösterebilir. Anlık etki için tercih edilebilir. Ayrıca sıcak kompleks de aynı etkiyi gösterebilir. Ilık bir bez ile baskı uygulayarak ağrı kısa süreliğine hafifleyebilir. Uzun süreli etki için ilaç tedavisi daha uygun bir yöntemdir.