Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Ölüm Yarışında Türkiye 1. Sırada!

    Tütün kontrol raporuna göre hazırlanan sigara tüketim raporunda Türkiye ilk sırada yer alıyor. Ölüm Yarışında Türkiye 1. Sırada!

    Ölüm Yarışında Türkiye 1. Sırada!

    Ölüm Yarışında Türkiye 1. Sırada!

    Tütün kontrol raporuna göre hazırlanan sigara tüketim raporunda Türkiye ilk sırada yer alıyor. Kişi başına düşen ortalama sigara tüketim sayısında en yüksek sayı, ülkemizde çıktı. 17.1 adetle sigara kullanımında birinci sırada olan ülkemizde elektronik sigara kullanımı da son derece yaygın.

    Dünya Sağlık Örgütü, elektronik sigara kullanımının da acilen kontrol altına alınması için eylem çağrısında bulundu. Sigara kullanımı yerine tercih edilen elektronik sigaralar da en az sigara kadar zararlı ve ciddi akciğer hastalıklarına ve kansere kadar sebep olabilecek zararlı kimyasallarla sahip.

    Dünyada 2 milyar insan sigara kullanırken ülkemizde 15 milyonun üzerinde sigara kullananların olduğu belirtildi. 15 yaş üzeri her dört kişiden biri sigara kullanırken bunların %70’inin 18 yaşından beri düzenli sigara içtiği belirtildi.

    Türkiye 1. Sırada Yer Alıyor

    Yapılan araştırmalara göre ülkemiz, kişi başına düşen sigara tüketiminde ilk sırada yer alıyor! 17,1 ile birinci olan Türkiye’den sonra ise 15,7 ile Yunanistan ve 15,5 ile İsrail geliyor.