At Figürleri Sanatla Buluştu: "Hat İzinde" Sergisi Kapılarını Açtı

Dr. Uğur Karabulut'un at figürlerini monobaskı tekniğiyle yorumladığı "Hat İzinde" sergisi, 18 Mayıs 2026'ya kadar sanatseverleri ağırlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2026 12:52
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2026 12:53
Kaynak: İHA
https://www.haberxr.com/
At Figürleri Sanatla Buluştu: "Hat İzinde" Sergisi Kapılarını Açtı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Uğur Karabulut, "Hat İzinde" adını verdiği yepyeni kişisel sergisiyle sanat dünyasında yankı uyandırdı. Bağcılar Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi Sergi Galerisi’nin büyük bir gururla ev sahipliği yaptığı bu özel kültür organizasyonu, kapılarını açtığı ilk andan itibaren sanatseverlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Monobaskı ve At Figürlerinin Çok Katmanlı Dansı
Başarılı sanatçının 2026 yılı içerisinde ürettiği vizyoner çalışmalarını bir araya getiren serginin odak noktasında, zarif at figürlerinin merkeze alındığı özgün kompozisyonlar yer alıyor. Karabulut, geleneksel sınırları aşarak eserlerinde monobaskı tekniği ile akrilik dokunuşları harmanlıyor. Lekesel yüzeylerin, geometrik tekrarların ve akıcı çizgilerin ustalıkla kullanıldığı tablolar, izleyenlere durağan bir kareden ziyade, bitmek bilmeyen hareketli bir hikayenin kapılarını aralıyor. Elde edilen bu çok katmanlı yapı, çalışmalara muazzam bir dinamizm katıyor.

"Çizgi, Sezgiyi ve Düşünceyi Taşıyan Bir Güçtür"
Eserlerinin ardındaki derin felsefeyi sanat tutkunlarıyla paylaşan Dr. Karabulut, çizgi kavramının sadece sıradan bir biçim unsuru olmaktan çok öte bir anlama sahip olduğunu belirtiyor. Usta isme göre çizgiler; insanın düşünce dünyasını, sezgilerini ve hareketin doğasını taşıyan ana omurgayı oluşturuyor. Sanatçı, tablo yüzeyini de tamamlanmış ve bitmiş bir son değil; estetik bağların sürekli olarak baştan kurulduğu, yaşayan bir dönüşüm alanı olarak tanımlıyor.

Eserler 18 Mayıs'a Kadar Ziyaret Edilebilecek
Çağdaş baskı resim sanatı ile figüratif yorumları kusursuz bir ahenk içerisinde birleştiren görsel şölen, 18 Mayıs 2026 tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek. Dr. Uğur Karabulut, bu anlamlı organizasyonun hayata geçirilmesindeki destekleri ve sanata verdiği değerden ötürü Bağcılar Belediye Başkanı Yasin Yıldız’a teşekkürlerini iletti.

ÇOK OKUNAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.