Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Hava Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Korku Evi (Evden Kaçış Oyunu) Nasıl Oynanır? Kaç Dakika ve Ne Yapılıyor?

Korku evine daha önce gitmediyseniz evden kaçış oyunu nedir, kaç dakika ve oyunda ne yapılıyor, oyunun amacı nelerdir tüm detayları ile sizler için derledik.

Korku evine daha önce

Son dönemlerde oldukça popüler bir hale gelen oyunlardan biri evden kaçış oyunlarıdır. Bu oyunlar, bir senaryo ya da bulmaca üzerinden ilerleyerek oyuncuların zekalarını kullanmalarını gerektirir. Arkadaşlarla ya da aileyle oynanabilen bu oyunlar aynı zamanda heyecanlı bir deneyim sunar. Diğer aktivitelerden sıkılan ve eğlenceli vakit geçirmek isteyenler korku evi oynama seçeneğiyle daha farklı bir aktiviteye adım atabilir.

Evden Kaçış Oyunu Nasıl Oynanır?

Evden kaçış oyunlarında temel amaç, belirtilen süre içinde görevleri tamamlamak ve hazırlanan oyun alanından kaçmaktır. Bir senaryo üzerine kurulan bu görevler tamamlandıkça oyuncular ilerleme kaydederek kaçmaya yaklaşır. Grup halinde korku evi oyna seçeneği istendiğinde kilitli kapıları açmak, ipuçlarını yakalamak ve şifreleri çözmek daha eğlenceli hale gelir.

Bazı mekanlarda olan gizli odaları bulmak ve kaçmak için çok dikkatli şekilde hareket etmek, bir filmin içindeymiş gibi hissetmeye yardımcı olur. Oyun esnasında mekanın her köşesini araştırmak ve bulmacaları doğru şekilde çözmek, süre dolmadan odadan kaçabilmeyi kolaylaştırır. Ekip içinde doğru iletişimi yakalamak, süre bitmeden korku evi oyun alanını terk edebilmek için oldukça önemlidir.

Korku Evi 18 Yaş Altı Girebilir mi?

Yoğun ve korkutucu deneyimlere ev sahipliği yapabilen korku evleri, birer eğlence mekanı olarak kabul edilir. Çoğunlukla yetişkinlere göre hazırlanan evden kaçış oyun alanlarına, konuya ve işlenen olaylara bağlı olarak 18 yaş altı kişiler de girebilir. Bununla birlikte, çocukların yanında ebeveynlerinin ya da farklı bir yetişkinin beraberinde girmesi gerekebilir. Giriş kuralları ve yaş sınırları, korku evlerinin politikalarına bağlı olarak değişim gösterebilir. Dolayısıyla en doğru bilgiye ulaşmak için gitmeden önce işletmeyi arayarak bilgi alınmalıdır.

Korku Evi Kaç Dakika Sürer?

Oyunun tasarımına ve karmaşıklığına göre korku evinden kaçılması için belirlenen süre değişim gösterebilir. Çoğunlukla 15 – 30 dakika arasında süren bu oyunlar, daha kısa ya da uzun süreli şekilde hizmet verebilir. Oyunun zorluk seviyesi göz önünde bulundurulduğunda evden kaçılması için belirlenen süre artış gösterir.

Korku evleri için ayrılan süre, içerideki ekibin ayrıntıları bulması ve bulmacayı çözerek dışarı çıkması için yeterli olur. Ancak ekip iletişiminin zayıf olması, bulmacaların zorluğu, kişi sayısı ve diğer faktörlere bağlı olarak evden daha erken çıkmak ya da hiç çıkamamak mümkündür.

Korku Evinde Ne Yapılıyor?

Evden kaçış oyunlarının bir parçası olan korku evleri, grup halinde katılmak ve eğlenmek için hazırlanan alanlardır. Peki, çok sevilerek oynanan evden kaçış oyunu nedir? Evden kaçış oyunu; hazırlanan özel bir mekandaki engelleri aşarak, gizemleri çözerek ve korkutucu sürprizlerden kurtularak dışarı çıkılmayı amaçlayan oyunlardır. Korku evleriyse bu oyunların daha gerilimli ve korkutucu olan halidir.

Korku evlerine alınan oyuncular, çoğunlukla karanlık ya da loş ışıklı bir alanda, ellerinde fenerlerle ipuçlarını bulmaya çalışır. Bu esnada korkutucu sürprizlerle karşılaşmak, kostümlü aktörlerden kaçmak ve özel efektlerle gerilime maruz kalmak mümkündür. Sınırlı bir süre söz konusu olduğundan dolayı oyuncuların panik yapmadan ve çok korkmadan şifreyi çözerek evden ayrılması gerekir. Gerçeklik hissi yoğun şekilde hissettirildiği için heyecan verici bir deneyim yaşanması sağlanır.

Evden kaçış oyunları ve korku evleri, farklı senaryolarla tasarlanmış birer grup oyunudur. Kişilerin bir filmin içindeymiş gibi hissetmelerine yardımcı olan bu oyunlar, esrarengiz senaryolara ve farklı tasarımlara sahiplerdir. Ekip halinde hareket edilerek, belirli bir süreyi aşmadan mekandan çıkılması amaçlanır. Dolayısıyla bireyler heyecan verici bir deneyim yaşarken sevdikleriyle eğlenebilir ve kaliteli şekilde vakit geçirebilir.