Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Kış Gelmesiyle Birlikte Grip Vakalarında Artış Yaşandı!

    Soğuk hava koşulları, influenza, RSV ve hatta COVID gibi çeşitli virüslerin etkisini büyük bir oranda arttırmaktadır.

    Kış Gelmesiyle Birlikte Grip Vakalarında Artış Yaşandı!

    Her yıl soğuk havalarda grip artışı meydana gelmektedir. Kış aylarında hava soğuduğu zaman beraberinde virüsleri de harekete geçirmektedir.  Aralık ayının son haftalarda grip vakalarında belirgin bir artış gözlenmiş durumdadır.

    Alanında profesyonel olan sağlık uzmanları, ortaya çıkan buyükselişin ocak ayı ve şubat ayında da devam edeceği konusunda insanları uyarmaktadır. Soğuk hava koşulları, influenza, RSV ve hatta COVID gibi çeşitli virüslerin etkisini büyük bir oranda arttırmaktadır. Ortaya çıkan bu durum da kış sezonunda da sağlık sorunlarına neden olmaktadır.

    Virüsler, her zamanki gibikış aylarında kişilerin sağlığını olumsuz bir şekilde tehdit etmeye devam ediyor. Grip vakalarındaki artış, soğuk hava koşullarının insanları daha savunmasız hale getirdiği bir dönemde kaçınılmaz hale getirmektedir. İnfluenza, solunum yolu sinir virüsü (RSV) ve hatta COVID, bu mevsimsel salgın döneminde yaygın olarak görülen enfeksiyonlardan sadece kaç tanesidir.

    Uzmanlar, bu virüslerin yayılma eğilimini ve buna bağlı olarak hastalık vakalarının artışını dikkatlice izliyor. Havanın soğumasıyla birlikteinsanlar arasında sosyal etkileşimin artması ve kapalı alanlarda daha fazla zaman geçirme eğilimi göstermektedir. Durumun bu şekilde seyretmesi de virüslerin kolayca yayılmasına katkıda bulunuyor.

    Uzmanlarda Grip Vakaları Hakkında Uyardı!

    TRT Haber’de Mine Yağcı Çiftçi, son haftalarda artan üst solunum yolu hastalıklarıyla ilgili bilgileri Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ümit Savaşçı ile paylaştı. Görüşmede, kış gelmesiyle birlikte grip vakalarındaki artış konuları hakkında da bilgi alındı.

    “Bu sene influenza gerçekten ağır seyrediyor. Son iki-üç yıldır bağışıklık sistemi diğer virüslerle karşılaşmadı. Biz aslında senenin başında influenza aşılarımızı mutlaka yaptıralım diye uyarmıştık.” Şeklinde konuşma yer aldı.