Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Kış ayının vazgeçilmezi tabi ki şifalı bitkiler

    Isparta ilinde baharatçılık yapan Rahmet Çelik, grip, nezle gibi üst solunum hastalıklarına karşı tüketilebilecek şifalı bitkilerin hakkında bilgiler verdi.

    Kış ayının vazgeçilmezi tabi ki şifalı bitkiler

    Kışın habercisi olan Kasım ayının gelmesi ile birlikte, üst solunum yolu hastalıklarında da artış oranları yaşanmakta.

    Isparta ilinde baharatçılık yapan Rahmet Çelik, grip, nezle gibi üst solunum hastalıklarına karşı tüketilebilecek şifalı bitkilerin hakkında bilgiler verdi.

    Rahmet Çelik zencefil, ıhlamur ve adaçayı gibi kış aylarında vazgeçilmez olan bu bitkileri belirtip, “ Kış ayının yaklaşması ile özellikle de üst solunum yolu hastalıklarında artışlar görülmektedir. Vatandaş bu sularda zencefil, ıhlamur, adaçayı gibi bitkileri tüketiyorlar. Bu bitkilerde ister karıştırılıp isterseniz tek başına kaynar suda demlenerek hazırlanabilir. Bunlar soğuk algınlığı, nezle, grip gibi hastalıklara iyi geliyor. Keçiboynuzu pekmezi ve propolis de bağışıklık sistemini güçlendiren gıdalar arasında yer almaktadır.  Adaçayı ve zencefilin kilosu 250 liranın civarındayken ıhlamurun kilosu 400 ile 500 arasında değişmektedir. Bu bitkiler genellik 20 ila 30 liralık paketlerde hazırlanarak satılıyor” dedi.

    Udu hindi bitkisini daha önce hiç duydunuz mu?

    Rahmet Çelik, bu bitkinin metabolizmayı kısa süre içinde güçlendirerek hastalıklara karşı güçlü savunma oluşturduğunu belirtti.

    Yağ, kabuk ve toz olmak üzere 3 farklı şekli bulunuyor. Osmanlı döneminde de kullanılan şifalı bitkiler arasında bulunurdu. Doğal antibiyotik özelliği olduğunu da söyleyen Rahmet Çelik, kabuk hali sıcak su ile demlenir, toz hali bay ya da pekmez ile karıştırılır, yağı ise direk olarak tüketilir dedi. Ayrıca Udu hindi bitkisinin yağı oldukça şifalıdır ve günde bir kaşık tüketileceğini belirtti.

    Udu Hindi Yağının Faydaları Nelerdir?

    Udu hindi bitkisi; grip, soğuk algınlığı ve solunum hastalıklarına iyi gelmektedir. Udu hindi bitkisinin yağı sinüslerde biriken mukusun gevşeyip burundan akmasını sağlamaktadır. Ayrıca bu bitkiden elde edilen yağ balgam söktürücü etkisi ile boğazda biriken balgamı akciğere inmeden atılmasını kolaylaştırıyor ve hastalığın ileri seviyelere ilerlemesini önlüyor. Üstelik nefes alışverişinizin rahatlaması için çok etkilidir. Alerjik rinit, astım, KOAH gibi solunum yolları hastalıklarının semptomlarını hafifletiyor. Öksürüğü ve boğaz ağrısını azaltır. Hastalıklara karşı sizi korumak için bağışıklığınızı artırır. Udu hindi bitkisinin tozu ise karabiber, bal, zencefil ve zerdeçal ile karıştırılarak tüketilebiliyor.