Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Bu meyve tam bir C vitamini deposu! Limondan 10 Kat Daha Fazla C Vitamini Var

    Son yıllarda dikkat çeken bir meyve var ki tam bir C vitamini deposu

    Bu meyve tam bir C vitamini deposu! Limondan 10 Kat Daha Fazla C Vitamini Var

    Son yıllarda dikkat çeken bir meyve var ki tam bir C vitamini deposu

    Doğanın bize vermiş olduğu bir meyve olan camucamuson zamanlarda revaçta. Amazon ormanlarında büyüyen bu meyve içinde bol miktarda C vitamini taşımaktadır. Camucamu meyvesinin faydalarını sizler için haberimizde derledik. Detaylar burada…

    Güney Amerika’nın Amazon yağmur ormanlarında yetişen camucamu meyvesine para vermeden rahatlıkla elde edilebilir. Brezilya, Peru, Venezuela ve Kolombiya bölgelerinde sıklıkla yetişen ve kolaylıkla bulunabilen bir meyvedir.

    Bataklık ve su kenarlarını seven camucamu meyvesi ağaçta büyür. Tropikal iklim ve sulu toprakları çok sever.

    Amazon ormanlarının sıcak ve nemli iklim koşulları sebebi ile camucamu meyvesi rahatlıkla büyür. Yerel halk bu meyveyi toplayıp tüketmeyi çok sever. Ticari anlamda da camucamu ağaçları büyütülür ve satılır. Bir örnek olarak Peru’da yetiştirilen camucamu ağaçları satışa sunulur.

    Bol miktarda C vitamini taşır

    Kendi ağırlığının 60 katı daha fazla C vitaminine sahip camucamu meyvesi vücudu hastalıklara karşı korur. İçindeki vitamin sebebi ile bağışıklık sitemini güçlendirmeye yarar. Bir başka etkisi ise tam bir yaşlanma karşıtı olması. Serbest radikallerle savaş içine girerek yaşlanma süresini en az seviyeye indirir.

    Camucamu meyvesinin içindeki antioksidanlar

    Doğal bir meyve olan camucamu içinde bir çok antioksidan barındırır. Flavonoidler, polifenoller ve karotenoidler bakımından oldukça yararlıdır.

    İçinde barındırmış olduğu antioksidanlar sebebi ile kalp hastalıkları, hücresel anlamda hasarı azaltma, kronik rahatsızlıklara karşı savaş açma ve kanser gibi hastalıklardan koruma özelliğine sahiptir.

    Cildimiz için etkileri

    Vücudumuz için C vitamini çok önemli bir yere sahiptir. Camucamu ağaçlarında bulunan meyvede bol miktarda bulunan C vitamini sayesinde cildimizin ihtiyacı olan kolajeni karşılamaya yardımcı olur. Bu sebeple cilt gerginleşir ve kırışıklıkların azalmasına etki eder.

    C vitamin deposu sayesinde soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı direnç göstermeye yardımcı olur. Enfeksiyon gibi rahatsızlıklarda etkilidir.