Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Hava Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    İki ay içinde inanılmaz büyüyen dev tümör!

    İstanbullu 21 yaşındaki Burak Aktaş’ın kalbimi 12 santim sağa doğru kaydıran 6.5 kilo ağırlığındaki dev tümör doktorları şok etti.

    İki ay içinde inanılmaz büyüyen dev tümör!

    İstanbullu 21 yaşındaki Burak Aktaş’ın kalbimi 12 santim sağa doğru kaydıran 6.5 kilo ağırlığındaki dev tümör doktorları şok etti.

    Burak Aktaş geçen temmuz ayında işe girmek için sağlık raporu almak için hastaneye başvurdu. İş için raporunu aldı ve ise başladı.

    Daha sonra 1 ay geçmeden halsizlik, nefes darlığı, öksürük gibi şikayetlerle başka bir hastaneye gitti ve şok oldu. Sol göğüsün de portakal büyüklüğünde bir kitle tespit edildi. Biyopsi yapıldı ve tümörün akciğerden kaynaklı olduğunu ama henüz cebin aşamasında olduğu ve eşey hücrelerinin farklılaşması ile gelişim gösteren immatür teratom olduğu söylendi.

    Tespit edilen kitleyi küçültmek için kemoterapi tedavisi yapılsa da t tersine tümör 2 ay içinde hemen hemen 10 katına kadar çıktı ve büyük bir karpuz boyutuna çıktı.

    Tümör kalbini 12 santim sağa doğru kaydırdı

    Burak Aktaş’ın sol akciğerinin % 80’inin kağıt gibi ezen, kalbini göğüs duvarında 12 santim sağına kaydıran ve hem beyne hem de kalbe giden ana damarlara baskı uygulayan 6.5 kilo ağırlığın dev tümör, Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs ve Kalp Damar Cerrahisi ekipleri sayesinde başarılı bir ameliyat sayesinde çıkartıldı.

    Operasyon nasıl gerçekleştirildi

    Burak Aktaş’ın operasyonunda kalp normal yerine alındı, sol akciğerin üst lobu alındı ve ezilen alt lobu ise anestezi ekiplerinin müdahalesiyle pozitif basınçla tekrar şişirildi.

    Operasyonu yapan ekipte yer alan Prof. Dr. Erdal Taşçı, Burak Aktaş’ın göğüs boşluğunun hemen hemen tamamını kaplayan tümörün teratom (eski dile göre canavar tümör anlamına geliyor) türlerinden birisi olduğu ve embriyonik hücrelerden kaynaklı olduğu açıklandı.

    Aktaş, “Ameliyat öncesi ne yatağa yatabiliyordum, ne de uyuyabiliyordum. Doktor Erdal beyin sayesinde şimdi hayatım düzene girdi” dedi.

    Oğlunun hasta olduğunu öğrenen baba Sadi Aktaş ise şok olduğunu belirterek; “Oğlumun vücudundaki tümörün o kadar büyük olduğunu duyduğum zaman çok şaşırdım. 3 aydır sırt üstü yatamadı, ameliyat olduktan sonra rahat bir nefes aldı ve rahat rahat uyudu” ifadelerini kullandı.