Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Hope elması: Sahibine Uğursuzluk Getiren Hobe Elması!

    Hope elması olarak bilinen bu uğursuz mücevherin bir diğer ismi de mavi elmastır.

    Hope elması olarak bilinen

    Hope elması olarak bilinen bu uğursuz mücevherin bir diğer ismi de mavi elmastır. Başka bir eşi zor bulunan bu elmas, 1642 yılında Fransız bir gezgin olan Jean Tavernier isimli bir gezgin tarafından Avrupa’ya getirilmiştir. Bu uğursuz elması Hindistan’da bir buda heykelinin gözünden almıştır. Bir rahip ona bu elmasın kendisine uğursuzluk getireceğini de söylemiştir.

     

    Elmas’a Sahip Olanlar ve Ölenler

     

    İlk olarak Tavernier, elması Fransa Kralı XIV. Louis’e satmıştır. Bir yıl geçmeden Tavernier, İspanya’da bulunurken köpekler tarafından parçalanmıştır. Kral Louis, elması karısı Marie Antoinette’e armağan etmiştir ve o da uğursuzluklara maruz kaldıktan sonra 1830’da Daniel Elias isimli bir İngiliz, elması 200 bin lira civarı bir fiyata banker Hope’a satmıştır. Hope, kısa bir süre sonra iflas etniş ve çıldırarak ölmüştür.

     

    Kanitovsky isimli bir Rus, tüm bu söylentileri saçma bulmuş ve elması satın alarak, gözdelerinden bir soylu kadına hediye etmiştir. Kısa bir süre içerisinde kadını, bir dostu bıçakla öldürmüştür. Elmasın sıradaki sahibi Yunan Simon Monkaricies olmuş, elması Sultan Abdülhamit’e satmış ama karısı, oğlu ve kendisi bir kazaya kurban gitmiştir. Abdülhamit’in de sonu pek iyi olmamıştır.

     

    Bu uğursuz mücevher tüm sahiplerinin hayatını mahvetmiş ve sürekli böyle devam etmiştir. Zamanın en zengin, en soylu kadınları bu mücevhere sahip olmak ve onu takmak için yarışmıştır. Birçoğunun başına çok kötü felaketler gelmiştir. Elmas’ın bilinen son sahibi Yunan Armatör Onasis’in eşi Tina olmuştu, ama o da kısa bir süre içinde vefat etmiştir. Son olarak elmas, Amerika’da National Museum of Natural History’de sergilenmektedir.