Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Her Derde Deva Sanılan Antibiyotik

    Bilinçsiz kullanılan antibiyotikler yararından çok zarar verebiliyor. Bu nedenle mutlaka antibiyotiklerin aile hekimlerine danışılarak alınması daha sağlıklı oluyor.

    Her Derde Deva Sanılan Antibiyotik

    Son baharın gelmesiyle birlikte yaşana sıcaklık değişimleri hastalıkları da beraberinde getirdi. Oldukça sıcak havalar yaşadığımız yaz döneminin geri de kalması ve birden soğuyan havalar herkesin dengesini yerle bir etti. Günün her saati farklı bir mevsim yaşadığımız aylarda hata olmamak neredeyse imkansız.

    Artan hastalık dönemimde hastalarda görülen en büyük belirtiler boğaz, bademcik ağrısı, baş ağrısı ve burun akıntısı olarak görülüyor. Belirtileri gösterenler vatandaşlar hastalıktan kurtulmak için maalesef antibiyotiklere sarılıyor. Ancak bilinçsiz kullanılan antibiyotikler yararından çok zarar verebiliyor. Bu nedenle mutlaka antibiyotiklerin aile hekimlerine danışılarak alınması daha sağlıklı oluyor.

     

    Antibiyotik kullanmak Yararlı Değil Zararlı Mı?

    Antibiyotik kullanmak sanıldığı kadar yararlı değildir. Hatta yanlış kullanılan antibiyotikler vücudunuzda ki mikropları götürdüğü gibi yanında sağlıklı bakterilerinizi de götürüyor. İnsan sağlığı içinde oldukça tehlikeli olan bu durumu engellemek için mutlaka doktorunuza danışarak antibiyotik kullanmanız gerekiyor.

    Doktorunuzun belirttiği ölçüde kullanarak antibiyotik tedavisinde başarılı sonuçlar alabilirsiniz. Hekiminiz size en uygun antibiyotik dozunu ve kullanma sürelerinizi belirleyecektir. Antibiyotiğin bilinçsizce erken kesilmesi enfeksiyonun azalsa bile geri artmasına neden olabilir. Bu nedenle mutlaka doktorunuz tarafınızdan önerilen sürede ilaçlarınızı kullanmanız oldukça önemlidir.

    Bilinçsiz antibiyotik kullanımı özellikle bağırsakların florasının bozulmasına neden olacaktır. Bu durum ciddi sindirim sistemi bozuklukları olan ishal ve kabız gibi sorunları getirebilir. Ayrıca daha ciddi olan sindirim bozukluklarına ve tehlikeli mantar enfeksiyonlarına neden olabilir.

    Vitaminler Sayesinde Antibiyotiksiz Bir Kış Geçirin

    Her kış antibiyotikler kullanarak kışı atlatmaya çalışıyoruz. Aksine antibiyotikler yanlış kullanımlarında kışı daha da zor geçirmenize neden olacaktır. Bu nedenle hemen ilaçlara sarılmak yerine doğru vitaminler kullanarak kışı antibiyotiksiz geçirebilirsiniz. Özellikle C vitamini D vitamini A vitamini, çinko ve demir takviyeleri sayesinde bünyenizi güçlendirebilir hastalıklara karşı daha güçlü olabilirsiniz.

    Kışın hasta olmamak için mutlaka düzenli ve yeterli uyku uyumanız gerekiyor. Ayrıca bol bol temiz hava alarak sağlıklı yaşam standartlarına uygun bir yaşam biçimi edinmemiz gerekiyor. Ancak böyle kışın hasta edici ve aşırı soğuk günlerinden korunma sağlayabiliriz.