Ataşehir’de Yıldızlar Geçidi: Vural’dan ‘Tesis’, Mandıralı’dan ‘Şut’ Dersi!

Ataşehir Belediyesi, spor ve sanat dünyasının dev isimlerini gençlerle aynı sahnede buluşturdu.

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2026 13:30
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2026 11:48
Muhabir: Yasin Köz
Ataşehir’de Yıldızlar Geçidi: Vural’dan ‘Tesis’, Mandıralı’dan ‘Şut’ Dersi!

Ataşehir Belediyesi, spor ve sanat dünyasının dev isimlerini gençlerle aynı sahnede buluşturdu. Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel’in ev sahipliğinde gerçekleşen panelde Teknik Direktör Yılmaz Vural, Türk futbolunun kanayan yaralarına parmak basarken; efsane futbolcu Hami Mandıralı unutulmaz gol anısını paylaştı. Oyuncu Celil Nalçakan ve TV programcısı Vahe Kılıçarslan’ın da katıldığı etkinlikte, gençlere kariyer ve hayat dersleri verildi.

Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği panelde ilk sözü alan Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, ilçeyi sadece binaların yükseldiği bir yer değil, sanat ve sporla nefes alan bir kent yapma vizyonunu paylaştı. Ataşehir’in 20 bin metrekarelik kültür merkezinde piyanodan kemana, yabancı dilden atölyelere kadar binlerce çocuğa ulaştıklarını belirten Adıgüzel, göreve geldiklerinde karşılaştıkları tesis sorunlarını nasıl çözdüklerini yaşanmış bir örnekle anlattı.

"Şampiyon Kızımız Antrenman Yeri Arıyordu"

Başkan Adıgüzel, spora verdikleri önemi somut bir örnekle vurgulayarak, "Şampiyon okçumuz Duru, antrenman yapacak yer bulamadığı için Beykoz’a gitmek zorunda kalıyordu. Spor İşleri Müdürlüğümüzle hemen görüştük ve bugün Duru artık Ataşehir Belediyesi’nin kendi tesislerinde şampiyonluklara hazırlanıyor. Bizim mirasımız, vatanını seven, ahlaklı ve özgüvenli nesiller olacak" ifadelerini kullandı.

Yılmaz Vural: "100 Milyona Transfer Var, Tesis Yok"

Panelin en dikkat çeken çıkışları ise tecrübeli teknik direktör Yılmaz Vural’dan geldi. Türk futbolunun altyapı ve tesisleşme sorununa sert eleştiriler getiren Vural, yeteneğin gelişmesi için "betonun değil, sahanın" lazım olduğunu vurguladı. Milyonlarca liralık transferleri eleştiren Vural, "Bir oyuncuya 100 milyon lira veriliyor. Oysa bu parayla Türkiye’nin bütün altyapısı yenilenebilir. Tesis olmazsa oyuncuyu nerede çalıştıracaksınız?" sorusunu yöneltti. Yabancı kuralına da değinen Vural, sahadaki tabloyu "19 yabancı, 3 Türk oyuncunun oynadığı bir ligdeyiz ve kimse bundan rahatsız değil. Bu ligin adı Türkiye Ligi ama Milli Takım Dünya Kupası’na sadece 3 kez gidebildi" sözleriyle eleştirdi.

Mandıralı: "Kaleci 'Buradan Baraj mı Olur' Dedi"

Trabzonspor ve Milli Takım’ın unutulmaz ismi Hami Mandıralı ise hafızalara kazınan sert şutlarıyla ilgili anılarını anlatarak salonu kahkahaya boğdu. Almanya’da Schalke 04 forması giydiği dönemde attığı bir golü anlatan Mandıralı, "Topun başına geçtim, 'Gençler denemek lazım' dedim. Vurmamla topu 90'da görmem bir oldu. O kadar hızlıydı ki, maçtan sonra kaleciye 'Neden baraj kurdurmadın?' diye sormuşlar. O da 'O mesafeden baraj mı olur?' demiş" diyerek özgüvenin önemine vurgu yaptı.

"Kendi Hikayenizi Yazın"

‘Cansız Manken’ lakabıyla tanınan Vahe Kılıçarslan da kariyer yolculuğunda "fark yaratmanın" sırrını paylaştı. İnsanın kendini tanımasının başarının ilk anahtarı olduğunu belirten Kılıçarslan, "Bir format, bir hikaye geliştiremezseniz mesleğinizde kalıcı olamazsınız. Ben mankenlik yaparken kendimi ayrıştırmak için 'cansız manken' duruşunu geliştirdim ve bu sayede akıllarda kaldım" dedi. Oyuncu Celil Nalçakan’ın da anılarıyla renk kattığı panel, gençlerin sorularıyla son buldu.

EDİTÖRÜN NOTU: SAHNE IŞIKLARI VE GERÇEKLER

"Ataşehir’deki bu panel, aslında Türkiye’nin spor ve sanat arenasındaki 'teori ve pratik' çatışmasını çok güzel özetliyor. Bir yanda Belediye Başkanı Adıgüzel'in yereldeki somut çözüm çabaları (okçu Duru örneği gibi), diğer yanda Yılmaz Vural’ın ulusal çapta yıllardır değişmeyen 'sistem' eleştirisi... Hami Mandıralı’nın anlattığı o 'füze' gibi şutlar ise artık sadece anılarda kaldı çünkü Vural’ın dediği gibi, o şutları çekecek çocukların antrenman yapacağı sahalarımız eksik. Gençlerin bu tecrübeli isimlerden alacağı en büyük ders; Vahe Kılıçarslan’ın dediği gibi 'kendi hikayesini yazmak' olmalı. Sistem bozuk olsa da, yetenek ve azim mutlaka kendine bir yol buluyor."

HABER ÖNERİSİ: ÇİLİNGİRLERİN BİLE AÇAMADIĞI 120 YILLIK SIR: 'KARA KİLİT' TESCİL YOLUNDA!

Kaynak: Yasin Köz

ÇOK OKUNAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.