Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Hava Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Evde Yapılan Konserve ile Zehirlenebilirsiniz!

    Evet, yanlış duymadınız. Sağlıklı diye evde yaptığınız konservelerden de zehirlenme ihtimaliniz var.

    Evet, yanlış duymadınız. Sağlıklı

    Yaz aylarının şahane ve taze meyvelerini kışın da kullanabilmek için birçoğumuz konserve yapıyoruz. Bunlar domates sosu,  menemen, biber sosu, tuşu gibi birçok farklı seçenekle tercih edilebiliyor. Aynı zamanda salça, pekmez gibi ev yapımı sağlıklı yiyecekleri de yaparak kış boyu tüketen oldukça fazla kişi var. Ancak yeterince bilinçli değilseniz bu konserveler sizleri zehirleyebilir. Evet, yanlış duymadınız. Sağlıklı diye evde yaptığınız konservelerden de zehirlenme ihtimaliniz var.

    Konserve yapımında en çok görülen yanlış, kapakların birden fazla kez kullanılmasıdır. Cam kavanozlar, eğer kırılma ve çatlak durumu yoksa birkaç kez kullanılabilir. Ancak aynı durum kapakları için geçerli değildir. Konserve kapak açılırken bıçak kullanılması gibi işlemler kapağın zarar görmesine sebep oluyor. Bu da konserve kavanoz kapaklarının özelliklerini kaybetmesine ve sağlıksız duruma gelmesine sebep oluyor. Bu yüzden mutlaka konserve kapakları bir kere kullanıldıktan sonra atılmalıdır.

    Konserve yaparken, yaptığınız ürün grubunun temiz ve taze olması oldukça önemlidir. Bekleyen ve bozulmaya yüz tutan sebze ya da meyveler, boşa gitmesin diye konserve yapılmamalıdır. Hem tat değişikliği olacak hem de içerisinde meydana gelmeye başlayan zararlı bakteriler sizlere de zarar verecektir. Lezzet değişikliği de kaçınılmaz olarak fark edilecektir.

    Konserve kapakları kapatılırken kaynatılması ve daha sonra hiç hava kalmayacak şekilde sıkı bir şekilde kapatılması gerekir. Bunun dışında yeterli verimi alamazsınız ve beklediğiniz gibi olmaz. Yapılan konservelerde eğer dışarıya az ya da çok sıvı sızdığını görürseniz, kesinlikle bunları kullanmayın. Bunlar hem oldukça zararlı olmakta hem de lezzetleri değişmektedir.

    Yapılan konserveler, tamamen doğru bir şekilde yapıldığında bir sonraki yaza kadar rahatlıkla tüketilebilir. Hem kolaylık sağlaması hem de lezzetli olması açısından mutfaklarda oldukça sık tercih edilen konserve ürünleri birçok farklı şekilde de kullanabilirsiniz. Dilerseniz sıcak yemek sosları olarak, zeytinyağlı sosları olarak ya da direkt tüketime uygun olarak kullanabileceğiniz konserve ürünleri, kendiniz yaptığınız için hijyeninden de emin olursunuz. Hem siz hem de sevdikleriniz usulüne uygun olarak yapılan konserveleri güven içerisinde rahatlıkla tüketebilir.